Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Kaktuszok és kaktuszosok a Füvészkertben

kategória: Programajánló

Különlegesen szúrós kiállítással várja a gyűjtőket és az érdeklődőket a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete, amely május 13. és 15. között kiállítást tart fennállásának 40. évfordulója alkalmából az ELTE Füvészkertben.

Az egyesület 1971-ben a kaktuszok és pozsgás növények minél szélesebb körű népszerűsítésére jött létre, valamint azért, hogy összefogja a magyarországi gyűjtőket. Ezt a negyvenéves munkát akarja most bemutatni fotók, emléktárgyak és olyan ritkaságok segítségével, amelyeket még az alapítók hagytak örökül a társaságra.

A különleges növények népszerűsítése és az ismeretterjesztés mellett fontos kutató- és megfigyelő tevékenységeket is végeznek a pozsgás növények szaporítási, nevelési, tartási ismereteinek bővítése érdekében, számos kiállítást és előadást is szerveznek. A jubileumi rendezvényen a látogatók a múltidézés mellett a kiállított növénykülönlegességeket is megtekinthetik, és vásárolhatnak is.

2011.05.13 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  A "tanult" beteg

  Nem is hinnénk, hogy mennyi korosodó embert érint hazánkban a csontritkulás. K. Mária 64 éves nyugdíjas több éve tudja, hogy az ő csontjai is törékenyebbek az átlagnál. Ő azonban nem folytatott strucc-politikát, hanem igazi "tanult" beteggé képezte...

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Tippek:

  Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.


  Szponzorált hirdetések