Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Jövő januártól Magyarország az Eurotransplant tagja lehet

kategória: Új termékek, szolgáltatások

Az Eurotransplanthoz való csatlakozás minőségbeli javulást eredményez a hazai szervátültetésben, illetve a transzplantációra szoruló betegek gyorsabban jutnak majd megfelelő szervhez - közölte a szaktárca az MTI-vel. További előnye a csatlakozásnak az, hogy a jövőben "szigorú, egységes szabályok között zajló, átlátható és nyomon követhető" lesz a nemzetközi szervcsere.

A transzplantációt érintő kérdésekről, a szabályozott nemzetközi szervcserék lebonyolításának intézményi lehetőségeiről tavaly kezdték meg az egyeztetéseket. Jövő januártól Magyarország átmenetileg, egy éven át lenne tagja a nemzetközi szervezetnek, ez "a szerződő felek egybehangzó akaratától függően" további egy évvel meghosszabbítható. Ezt követően kerülhetne sor Magyarország teljes jogú tagként való csatlakozására a nemzetközi szervezethez.

Az átmeneti időszakban Magyarország részéről az úgynevezett speciális betegek, mint a halaszthatatlan sürgősségű szív- és májátültetésre váró vagy gyermek-, illetve fiatalkorú szervátültetésre váró betegek kerülnének fel az Eurotransplant várólistájára. Ugyanakkor eseti megállapodások alapján már ebben az átmeneti időszakban lehetőség lesz más, ilyen speciálisnak nem minősülő betegek várólistára kerülésére is.

2011.03.29 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Nyugdíjazás

6 kérdés - mire számítson az, aki visszakerült az állami nyugdíjrendszerbe?

Az év elején búcsút vehettünk a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagságtól, röviden - és alig másfél évtizede oly gyakran hallott - közkeletű nevén a "második pillértől".

tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések