Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Jótékonysági koncert a feledékenyeknek, feledékenyekért

kategória: Alzheimer-kór, Celeb, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Neurológia, Programajánló

Az Alzheimer-kór 160 ezer hazai áldozatára emlékeznek, és tisztelegnek az kór egyik leghíresebb áldozatának, Puskás Ferencnek emléke előtt azon a jótékonysági koncerten, amelyet november 17-én, hétfőn tartanak 18 órától a Szent István Bazilikában.

A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet a gyógyíthatatlan betegségre, céljuk, hogy megszüntessék az Alzheimer-kór körüli stigmákat, tabukat és tévhiteket.

Fellépők: Mága Zoltán hegedűművész, Csavlek Etelka operaénekes, Molnár András operaénekes, Szeredy Krisztina operaénekes, Berkes Gabriella musical színművész, Budai Beatrix énekművész, Bánffy Edit előadóművész, Aranyhegedű Szimfonikus Zenekar, Ifjú Zenebarátok Kórusa, Cantate Vegyeskar

A műsorban elhangzik: Schubert: Ave Maria, Massenet: Thais Meditation, Wolf Péter: Ave Maria, Bach-Gounod: Ave Maria, Albinoni: Adagio, Verdi: Requiem


A koncert garantáltan lehetőséget teremt az elgondolkodásra és a lelki harmóniára - írja meghívójában a szervező Himmer Éva, a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társaságának elnöke.

Az koncert védnökei Dr. Mádl Ferenc volt Köztársasági Elnök, Dr. Hámori József MTA Alelnök, Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi Megyéspüspök, Schmitt Pál MOB Elnök, Teleki László Miniszterelnöki Megbízott és Rafael Valle Garagorri Spanyol Nagykövet.

Díszvendégek: Puskás Ferencné, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, Szepesi György.

A szentmisét Dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök celebrálja.

A vendégek között jelen lesz a sport- és művészvilág számos prominens képviselője, valamint a diplomáciai testületek képviselői.

2008.11.12 17:03:12

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések