Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az ingyenbérlet jót tesz az egészségnek

kategória: Gondolta volna?, Öregedés

Többet sétálnak, és ezáltal fittebbek maradnak azok a nyugdíjasok, akik kihasználják az ingyenes buszbérlet adta lehetőségeket, és gyakran utaznak, akár rövid távon is - derült ki egy friss kutatásból.

Általában véve mozgékonyabbak és erősebbek azok a brit nyugdíjasok, akik élnek az ingyenes közlekedés adta lehetőségekkel. Sőt a londoni Imperial College Közegészségügyi Intézetének kutatásából az is kiderült, hogy kisebb náluk a szívbetegségek és az eleséses balesetekből származó csonttörések aránya is.

A vizsgálat során több mint 16 ezer ember utazási szokásait nézték át a kutatók. Kiderült, hogy azok a hatvan év felettiek, akik rendszeresen használják ingyenes buszbérletüket, többet gyalogolnak, és jellemző rájuk az úgynevezett "aktív közlekedés". Emiatt sokkal jobb kondícióban vannak.

A legtöbb országban ingyenes a nyugdíjasok tömegközlekedése, és ha ez nagy terhet ró is a költségvetésre, David Cameron brit miniszterelnök határozott ígéretet tett a rendszer fenntartására. "Tekintettel arra, hogy az idős embereket ösztönözni kell arra, hogy fizikailag aktívak maradjanak, jó hír, hogy ingyenes buszbérletek állnak a nyugdíjasok rendelkezésére" - fűzte hozzá Sophie Coronini-Cronberg, a tanulmány szerzője.

2012.10.01 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

A tej élet, erő, egészség - és valóban?

Csontjaink egészsége szorosan kapcsolódik táplálkozásunk egészségéhez. Pozitívan és negatívan egyaránt hathatunk arra, elkerül vagy elér-e bennünket az oszteoporózis, milyen erősek lesznek csontjaink, könnyebben vagy nehezebben törnek-e el.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések