Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Az ingyenbérlet jót tesz az egészségnek

kategória: Gondolta volna?, Öregedés

Többet sétálnak, és ezáltal fittebbek maradnak azok a nyugdíjasok, akik kihasználják az ingyenes buszbérlet adta lehetőségeket, és gyakran utaznak, akár rövid távon is - derült ki egy friss kutatásból.

Általában véve mozgékonyabbak és erősebbek azok a brit nyugdíjasok, akik élnek az ingyenes közlekedés adta lehetőségekkel. Sőt a londoni Imperial College Közegészségügyi Intézetének kutatásából az is kiderült, hogy kisebb náluk a szívbetegségek és az eleséses balesetekből származó csonttörések aránya is.

A vizsgálat során több mint 16 ezer ember utazási szokásait nézték át a kutatók. Kiderült, hogy azok a hatvan év felettiek, akik rendszeresen használják ingyenes buszbérletüket, többet gyalogolnak, és jellemző rájuk az úgynevezett "aktív közlekedés". Emiatt sokkal jobb kondícióban vannak.

A legtöbb országban ingyenes a nyugdíjasok tömegközlekedése, és ha ez nagy terhet ró is a költségvetésre, David Cameron brit miniszterelnök határozott ígéretet tett a rendszer fenntartására. "Tekintettel arra, hogy az idős embereket ösztönözni kell arra, hogy fizikailag aktívak maradjanak, jó hír, hogy ingyenes buszbérletek állnak a nyugdíjasok rendelkezésére" - fűzte hozzá Sophie Coronini-Cronberg, a tanulmány szerzője.

2012.10.01 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Költsünk tudatosan az egészségünkre!

Idősebb korban a krónikus betegségekre felírt gyógyszerek jelenthetik a legnagyobb kiadást - tudatos pénzügyi tervezéssel és néhány ötlettel azonban viszonylag olcsón foglalkozhatunk az egészségünkkel. Hat tippünk a testnek és a léleknek is jót tesz!

tovább

50plusz.hu Fórum

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések