Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Jobb szívű vegetáriánusok

kategória: Szív- és érrendszeri betegségek, Táplálkozás

A vegetáriánusokat kevésbé fenyegeti szívbetegség: 32 százalékkal kisebb eséllyel halnak meg vagy szorulnak kórházi kezelésre szívbetegség miatt, mint azok, akik húst is esznek - mutatkozott meg több mint 44 ezer brit felnőtt egészségügyi megfigyelése alapján. Az alanyok 50-70 közötti angolok és skótok voltak, életüket 11 esztendőn át kísérték figyelemmel az Oxfordi Egyetem kutatói. A 44 500 ember közül 15 100 volt vegetáriánus, 29 400 húst és halat is evett.


A vizsgált időszakban 169-en haltak meg szívbetegség miatt, kórházi kezelésre pedig 1066-an szorultak - többségük húst és halat evő volt. A vizsgálatok szerint a vegetáriánusok vérnyomása alacsonyabb volt, csakúgy, mint "rossz" koleszterinjük szintje, és magasabb volt körükben az egészséges testtömegűek aránya - adta hírül a BBC.

Animáció: HáziPatika.com

2013.02.03 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - lakásbiztosítás: nyugodt nyaralás?

Vagyonának mekkora része fekszik a lakásában? Akár magában az ingatlanban, akár ingóságokban? Ha végig gondolja, mekkora kár érheti, és némi nyugtalanságot érez az eredmény láttán, akkor érdemes elolvasnia, ami következik.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések