Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Jó szex 45 felett - animációval

kategória: Celeb, Fertőző betegségek, Gyógyszerészet, Hormonok, Nőgyógyászat, Szexológia, Változókor

A magazinok szerint az ötvenévesek nem idősek, sokkal inkább harmincasoknak érzik, érezhetik magukat, olyan nőkkel az élen, mint Madonna.


A zárt ajtók mögött azonban kicsit lehangoló lehet a helyzet. Egy brit felmérés szerint a menopauza sok nő számára a szexuális élet végét jelenti.
1018 nőt vizsgáltak meg a Menopauza Számít elnevezésű programban, és megdöbbenve tapasztalták, hogy az ötven év feletti szexuális életet élő nők harmada az együttléteket nem élvezi. Kétharmaduk pedig azt nyilatkozta, hogy a harmincas éveikben körökkel jobb volt a szexuális életük.
Ennek ellenére nem olyan szörnyű a helyzet, állítja Victoria Lehmann, szexuál- és párkapcsolati terapeuta, a Brit Szexuál- és Párkapcsolati Terapeuták Szövetségének, a Menopauza Szövetségnek, valamint az Elsődleges Kezelés Szövetségnek tagja és felügyelője, továbbá a Brit Szexuális Terápia Szövetség igazgatósági tagja.

Nem a szexuális érdeklődés hiánya rontja el a nők nemi életét, hanem egy igen kínos állapot, a hüvelyszárazság. Ez a menopauza egyik oka, mely fájdalmas közösülést okozhat. Extrém esetekben meg is akadályozhatja az együttlétet.

"Annyi felesleges szenvedéstől kímélnék meg magukat, ha orvoshoz fordulnának, és nem gondolnák, hogy ez az öregedés szükségszerű velejárója." A hüvelyszárazság azonban nem csak kellemetlenségek forrása, hanem komoly fertőzéseket is okozhat.


Az egyik kezelési mód a helyileg ható hüvelyi ösztrogénpótló készítmény. Lehmann hangsúlyozza, hogy a hüvelyszárazságot az okozza, hogy a hüvely váladéktermelő membránja az ösztrogén hiánya miatt elsorvad. Ennek legbiztonságosabb megoldása a helyi hormonpótlás. Ezt jobban is kedvelik, mint az orálisan szedhető készítményeket, mivel a mellékhatások előfordulása csak minimális.

Animáció: HáziPatika.com

2008.09.23 16:00:35

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Kisimult arccal

A "csodaszerek", a kozmetikumok, a masszírozás, a barátnők jótanácsai, a szépségvitaminok, csak ideig-óráig oldják meg a bőr kisimulását, de ha a tükörből már tényleg nem az néz vissza, akit szeretnénk, döntenünk kell a következő lépésről.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések