Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Jazzkoncert fogyatékos gyerekek javára

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Neurológia

Kisgyermekek vízi terápiájával foglalkozó alapítványok, a Gézengúz
és az Angolna kezeltjei javára tartanak koncertet a Tháliában május 26-án, hétfőn 19 órától.

Az eseményen fellép a Jazz Jet. A szervezők remélik, hogy felhívhatják a figyelmet a fogyatékos kisgyermekekre, valamint a velük foglalkozó fejlesztő szakemberek áldozatos munkájára.

A Gézengúz Alapítvány 1990-ben Budapesten jött létre azzal a céllal, hogy korai, összetett habilitációs és rehabilitációs tevékenységgel lehessen a születési károsult gyermekek és családjuk megsegítésére.
Az Alapítvány fő célja a központi és perifériás idegrendszeri sérült csecsemők és kisgyermekek terápiája, valamint az eltérő fejlődésű és az egészséges csecsemők, kisgyermekek mozgásos és értelmi képességeinek maximális kiaknázása, a stabil pszichés fejlődés hátterének megteremtése, a család integritásának, az anya-gyermek pszichés egységének védelme a korai integráció tükrében.

Az Angolna Alapítványt 1998-ban hozták létre, s a szervezet az elmúlt évtizedben kimagasló eredményeket mutatott fel a fogyatékos gyermekek fejlesztése terén. Tevékenységei között kiemelt helyen szerepel az az egészség-megőrzés, a betegségek és egyéb elváltozások megelőzése, az értelmi fogyatékosok, mozgássérültek, mozgásszervi betegségben szenvedők, asztmások, vak- és csökkentlátó, illetve halmozottan sérült gyermekek és felnőttek fejlesztése, specifikus úszásoktatása, VRSU terápiás kezelések, torna valamint masszázs, a sérült gyermekekkel
foglalkozó szülők segítése, részükre tanácsadás az úszással, gyógy-úszással, szabadidő egészségjavító eltöltésével kapcsolatosan.

Mindkét alapítvány tevékenységének fontos részét képezi a csecsemők és kisgyermekek hidroterápiája.

A hidroterápia vízi tornát, víz alatti tornát, víz alatti fejlesztést, úszást, közös játékot foglal magába és nem egyszerűen csak a "szárazföldi " munka kiegészítője, hanem a komplex terápia egyik metodikai egysége. A foglalkozások az egyedi követelményeknek eleget tevő medence használata mellett, speciális eszközöket, játékokat igényel. Ezek beszerzési, üzemeltetési, fenntartási költsége az Alapítványokat terheli, miközben alkalmazásuk a hatékony fejlesztés feltétele.

Ehhez használják a koncert egyik támogatójának termékét is, a My Pool Pal Flotation Swimsuit, a lebegő dresszt. Ezt az eszközt 1995-ben az Egyesült Államokban szabadalmaztatták, és azóta kiemelt szerepet tölt be az Egyesült Államokban a sport- és rehabilitációs oktatásában.
Az úszást segítő lebegő dressznek két alapvető felhasználási területe van: egyrészt a biztonságos vízi játék és úszásoktatás (egészséges kisgyermekek esetében) másrészt a habilitáció/rehabilitáció.

A koncert szervezői, résztvevői a két fenti alapítványnak, s rajtuk keresztül hidroterápiás kezelésben részesülő kisgyermekeknek ajánlották fel a koncert nettó bevételeit.
Az így befolyó összeg egyik felét készpénzben, másik felét a gyermekek fejlesztésében alkalmazott My Pool Pal lebegő dresszek formájában kapják meg az alapítványok.

2008.05.23 09:18:11

forrás: HáziPatika.com/Kéky KiraSzponzorált hirdetések