Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Javult a kondíciójuk és sokat fogytak a "Közösen- könnyebben" verseny résztvevői

kategória: Elhízás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Sport, sport-egészségügy , Táplálkozás

A "versenyzők " több mint 50 százaléka javított a fizikai állóképességén - derült ki a negyedik "Közösen-könnyebben" életmódváltó, munkahelyi csapatverseny eredményhirdetésén.

Ebből 13 százalék, jelentős javulást ért el. A férfiak 46 százalékánál a nők 55 százalékánál javult a fittségi index. A férfiak esetében 15, míg a nők esetében 11 százalékánál történt jelentős javulás.

Az életmódváltás üzenete:
"Nem éhezni kell, hanem tudatosan táplálkozni és a testedzésben gazdagabb mindennapok életmódját választani érdemes!"

A résztvevők 41 százaléka javított a BMI-jén! A legjelentősebb változás az elhízottak arányának 8 százalékkal való csökkenése mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél.

Mivel a versenyzők BMI-je - tehát a testtömeg-indexet befolyásoló testsúlya - a szokásosnál szerényebb mértékben csökkent, így most először a négy életmódváltó verseny történetében a fittségi index javulása elsősorban annak köszönhető, hogy a versenyzők többségének fizikai állóképessége szinte "ugrásszerűen" fejlődött.
Érdekesség

Az életmódváltó programban résztvevők válaszai alapján 98 százalék a nagyon, vagy teljes mértékben egyetértett azzal, hogy egy munkahelyi, közösségi program hatására egészségesebb életmódot folytat, mint korábban. Az életmódváltó program kedvező megítélését mutatja az is, hogy az életmódváltók 97 százaléka hatékonynak tartotta a csapatban történő életmódváltást - olvasható az eredményekről kiadott sajtóközleményben.

A programot az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület (EMEGY), az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) és a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSzSz) az ÖM Sport Szakállamtitkársága szervezte, és bárki indulhatott rajta, ingyenesen.

A IV. életmódváltó induló csapatainak több mint háromnegyede a III. életmódváltó résztvevői közül kerültek ki, akik folytatták a közös életmódváltást. Majdnem 100 életmódváltó munkahelyi csapat kezdte el a IV. versenyt, amelyet az indulók kevesebb, mint háromnegyede fejezett be.

A munkavállalók és munkaadók részére közösen szervezett, féléves, életmódváltó verseny célja, hogy a versenyzők egészsége, közérzete kedvező irányba változzon a közösen elsajátított "életmódváltás" segítségével a munkahelyen, aztán akár napi 24 órában is. A személyes előnyök mellett a munkahelyek számára is nyereséges a csapatban történő életmódváltás: egy jobban teljesítő csapat, kevesebb hiányzás, kedvezőbb légkör, tökéletesebb belső kommunikáció és az erősödő munkatársi kapcsolatok által.

Az életmódváltó verseny, és így a versenyzők segítői és támogatói a féléves időtartam alatt is:
ÖM/Sport Szakállamtitkárság
Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület
Országos Egészségfejlesztései intézet
Magyar Szabadidősport Szövetség
Personal Best Kft.
Buda Fitness Kft.
Kék Duna Wellness Hotel
Unilever Magyarország Kft.
Budapest Sportiroda
Medicover Zrt
Budapest Sportiroda

A helyezett, és a külön díjas csapatok, valamint az egyéni legjobbak egészséges életmóddal kapcsolatos nyereményekben részesülnek. A fődíj egy wellness hétvége a győztes csapat számára a ráckevei Kék Duna Wellness Hotelben. Az Unilever Magyarország Kft., a Budapest Sportiroda, a Personal Best Kft., és a Medicover Zrt. saját termékéből ad ajándék-zsákot, vásárlási utalványt egy-egy csapat tagjainak. Az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület, az ÖM Sport Szakállamtitkársága szintén felajánlott díjat, serleget a legjobbaknak.

2010.05.13 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések