Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Játszva támogathatja a mentőket

kategória: Balesetek, elsősegély, Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Vészhelyzetek, katasztrófák

Gazdálkodj és segíts okosan! Címmel indul program, melynek célja az Országos Mentőszolgálat támogatása, a mentők mindennapi munkájának bemutatása és a mentéssel kapcsolatos széleskörű, közérdekű tájékoztatás.

A program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy bepillantást nyújtson azoknak az embereknek és mentőállomásoknak a munkájába, melyek sokszor nehéz körülmények között is minden percben készenlétben állnak, hogy mások segítségére siessenek. A program weboldalán, a www.segitsokosan.hu oldalon bárkinek lehetősége van arra, hogy jobban megismerje a helyi, vagy az ország többi mentőállomását, melyeket akár szavazatával is támogathat 2009. január 15-étől 13 héten keresztül.
A tét nagy: minden héten a legtöbb szavazatot kapott mentőállomás 250.000 forint támogatást kap munkájához.

Másként is lehet támogatni a mentőállomásokat.
Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi vállalata 2009. április 15-ig tartó akciójában 17 márkája bevonásával minden megvásárolt termék után 1 Ft-tal az Országos Mentőszolgálat Alapítványát támogatja.

A Gazdálkodj és Segíts okosan! program továbbá különféle informatív eszközökkel igyekszik a lakosság mentéssel kapcsolatos ismereteinek bővítésére. Február elejétől az RTL Klubon esténként futnak majd az "Életmentő percek", melyekben a mentőhívás helyes módjáról és az elsősegélynyújtás alapismereteiről tudhatunk meg hasznos információkat.

"Nagyon örülünk a kezdeményezésnek, hiszen a program segítségével tovább javíthatjuk mentőautóink felszereltségét, ráadásul hasznos információkat juttathatunk el a lakossághoz a mentők munkájáról, valamint az elsősegélynyújtás módszereiről is" - nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a programról.

2009.02.11 15:35:13

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Megelőzhető az újbóli csonttörés!

Sokan nem élik túl a csonttörést - szeretett, kedves idős rokonainkat, szomszédainkat veszíthetjük el amiatt, hogy nem ismerték fel időben a csontritkulásukat. Tudja meg, mit mond az orvos a megelőzésről, kezelésről!

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések