Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Izzasztox a nyári forróság ellen!

kategória: Bőrgyógyászat, Gondolta volna?, Gyógyszerészet

A fülledt metró és a nyári forróság miatt egyre többen kérnek Botox kezelést az izzadás megállítására Angliában.

A botulinum toxin, vagy más néven Botox nem csak a ráncok ellen jó, de az izzadást is megszünteti. A méreg befecskendezésével elvághatók a verejtékmirigyekhez futó idegszálak. A Harley Orvoscsoport elmondása szerint május óta megháromszorozódott a kereslet az izzadás elleni injekciók iránt. Annyira népszerű lett, hogy el is nevezték "Izzasztox"-nak.

Egy kis dózis hatása hat hónapon át tart, és kezelt területenként 550 angol fontba kerül. Kezelni lehet a tenyeret, a talpat, a mellkast és a hónaljat. Néhány beteg azonban arról számolt be, hogy az injekciót követően a verejtékezés más testrészeiknél növekedett meg.

A csoport egyik orvosa, Dr. Nicky Naylor szerint a Botox az egyik leghatékonyabb kezelési mód az izzadás ellen, hatása sokáig eltart. Nem csak azok kérik a beavatkozást, akik hyperhydrózisban, azaz túlzott izzadásban szenvednek. Azok is kezeltetik magukat, akik idegességükben izzadnak.

Az izzadás elleni kezelés ma már a második legnépszerűbb beavatkozás a lézeres szőreltávolítás után. A botoxkezelések 31 százalékát teszik ki.

2008.08.13 11:10:01

forrás: MedipressSzponzorált hirdetések