Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Izomsérüléseket is lehet kezelni mágnessel

kategória: Balesetek, elsősegély, Sport, sport-egészségügy

A pulzáló elektromágneses terápiáról már korábban bebizonyosodott, hogy csonttörések és csontritkulás esetén igen jótékony hatása van, de arról korábban nem született tudományos kutatás, hogy az izomfelépülésben is ugyanígy segítséget tud-e nyújtani. Harry Banyard, az Edith Cowan Egyetem Mozgás- és Egészségtudományi Iskolájának hallgatója arra volt kíváncsi, hogy ízületi gyulladás, izomszakadás vagy rándulás esetén is sikerrel bevethető-e a módszer, hiszen jelenleg az ilyen jellegű sérülésekre csupán igen költséges fizikoterápiás kezeléseket, valamint gyógymasszázs-terápiát tudnak javasolni az orvosok.


Hat hónapon át tesztelte férfi és női önkénteseken a mindössze számítógépes egér méretű készüléket, és minden esetben javulást tapasztalt. A betegek ereje visszatért, izomfunkcóik helyreálltak, és gyors felépülés indult meg.

A szakértők szerint számos egyéb esetben is igen nagy haszna lehet az eszköznek. Például ízületi protézisek beültetését követően vagy akár olyanok esetében is, akik túlságosan megerőltetik magukat edzés során.

Animáció: HáziPatika.com

2012.09.14 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A "száraz" öregségért

A vizelettartási zavar (inkontinencia) idős korban olyannyira gyakori, hogy már-már az előrehaladott életkor velejárójának is tekinthető. A felmérések szerint minden harmadik otthon élő idős embernek kisebb-nagyobb gondja van vele.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A láb normál hőmérséklete 30 °C körül van. Hogy ezt hidegben is jobban megőrizhesse, elősegíthetjük lábfürdőkkel. A rozmaring- és levendulaolajos lábvíz fokozza a vérkeringést, és kellemes illatú!


Szponzorált hirdetések