Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Izomsérüléseket is lehet kezelni mágnessel

kategória: Balesetek, elsősegély, Sport, sport-egészségügy

A pulzáló elektromágneses terápiáról már korábban bebizonyosodott, hogy csonttörések és csontritkulás esetén igen jótékony hatása van, de arról korábban nem született tudományos kutatás, hogy az izomfelépülésben is ugyanígy segítséget tud-e nyújtani. Harry Banyard, az Edith Cowan Egyetem Mozgás- és Egészségtudományi Iskolájának hallgatója arra volt kíváncsi, hogy ízületi gyulladás, izomszakadás vagy rándulás esetén is sikerrel bevethető-e a módszer, hiszen jelenleg az ilyen jellegű sérülésekre csupán igen költséges fizikoterápiás kezeléseket, valamint gyógymasszázs-terápiát tudnak javasolni az orvosok.


Hat hónapon át tesztelte férfi és női önkénteseken a mindössze számítógépes egér méretű készüléket, és minden esetben javulást tapasztalt. A betegek ereje visszatért, izomfunkcóik helyreálltak, és gyors felépülés indult meg.

A szakértők szerint számos egyéb esetben is igen nagy haszna lehet az eszköznek. Például ízületi protézisek beültetését követően vagy akár olyanok esetében is, akik túlságosan megerőltetik magukat edzés során.

Animáció: HáziPatika.com

2012.09.14 00:02:00

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések