Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Izgalmas program péntekre: ivókút-séta a fővárosban

kategória: Programajánló, Táplálkozás

A főváros számos pontján van lehetőség arra, hogy a járókelők tiszta, jó minőségű vízzel frissítsék fel magukat vagy töltsék fel kiürült palackjaikat - ezeket a helyeket szeretné megmutatni a Tudatos Vásárlók Egyesülete májusi "ivókút sétáján".

A szervezők olyan vízi-várostörténeti sétára hívják az érdeklődőket, amelyen megmutatják azokat a - főváros budai oldalán található - ivókutakat, amelyek vizéből a járókelők "kockázatmentesen" ihatnak.

Tudásszomjukat is olthatják a túra résztvevői: a városi vízi közműhálózat létrejöttéről, a budai oldal alatt húzódó titokzatos tavakról és forrásokról, a hajdani kutakról, vízellátásról szóló előadásokkal színesítik programjukat a szervezők, sőt olyan történeteket is elmesélnek majd, hogy szokás volt-e a múlt század fordulóján vizet inni ebédhez a főúri asztaloknál.

A séta pénteken 15 óra 30 perckor indul Budapest I. kerületéből, a Sánc utcai víztároló bejárata felett lévő szobortól. A részvétel ingyenes, de a korlátozott létszám miatt előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az egyesületnél lehet jelezni. A nyár folyamán további négy túrát szerveznek, ezek időpontjáról a szervezet honlapja ad tájékoztatást.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete non-profit, közhasznú szervezet, amelynek a fogyasztók hosszú távú érdekeinek képviselete, a fogyasztók tájékoztatása céljából alakult.

Web: www.tudatosvasarlo.hu

2011.05.12 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Törékeny biztonság

Idősebb korban, amikor már nem olyan éles a szem, a fül, lassulnak a reflexek, könnyebben érhet bárkit baleset. Még jobban kell vigyázniuk azoknak, akiket a csontritkulás is sújt. Érdemes jó előre felkutatni a lakásban is az esetleges veszélyforrásokat.

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések