Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Izgalmas program péntekre: ivókút-séta a fővárosban

kategória: Programajánló, Táplálkozás

A főváros számos pontján van lehetőség arra, hogy a járókelők tiszta, jó minőségű vízzel frissítsék fel magukat vagy töltsék fel kiürült palackjaikat - ezeket a helyeket szeretné megmutatni a Tudatos Vásárlók Egyesülete májusi "ivókút sétáján".

A szervezők olyan vízi-várostörténeti sétára hívják az érdeklődőket, amelyen megmutatják azokat a - főváros budai oldalán található - ivókutakat, amelyek vizéből a járókelők "kockázatmentesen" ihatnak.

Tudásszomjukat is olthatják a túra résztvevői: a városi vízi közműhálózat létrejöttéről, a budai oldal alatt húzódó titokzatos tavakról és forrásokról, a hajdani kutakról, vízellátásról szóló előadásokkal színesítik programjukat a szervezők, sőt olyan történeteket is elmesélnek majd, hogy szokás volt-e a múlt század fordulóján vizet inni ebédhez a főúri asztaloknál.

A séta pénteken 15 óra 30 perckor indul Budapest I. kerületéből, a Sánc utcai víztároló bejárata felett lévő szobortól. A részvétel ingyenes, de a korlátozott létszám miatt előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet az egyesületnél lehet jelezni. A nyár folyamán további négy túrát szerveznek, ezek időpontjáról a szervezet honlapja ad tájékoztatást.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete non-profit, közhasznú szervezet, amelynek a fogyasztók hosszú távú érdekeinek képviselete, a fogyasztók tájékoztatása céljából alakult.

Web: www.tudatosvasarlo.hu

2011.05.12 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Ha álmos, és csak álmodik az álomról

A gyógyszer az utolsó, amit bevethetünk, előtte számos apró ötlet, egyéni trükk, bölcs jótanács segítheti az időseket az elalvásban. Az el- és visszaalvásra tett sok görcsös próbálkozás helyett inkább tanuljunk meg helyesen elszenderedni. Lehetséges!

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések