Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Itt mérik meg ingyen a koleszterinszintjét

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Koleszterin, Szív- és érrendszeri betegségek

Július 3-án Moszkva téren egy kamionon 14.30-18.00 között,
Július 4-én a Pólus Center (XV. Szentmihályi út 131.) parkolójában 13-17 között,
Július 14-én a reptéren (LRI XVIII. Ferihegy I. "A" porta) 8-tól 14 óráig,
Július 16-án az Erste Banknál (XIII. Népfürdő u. 24-26.) 9-15 között,
Július 24-én a BKV Székház (VII. Akácfa u. 15.) benn 7-től 13 óráig.

Az ingyenes szűrést a Magyar Szív Egyesület végzi a Flora pro.activ és a Magyar Vöröskereszt támogatásával.

A hazai lakosság köréből egyre többen vannak tisztában azzal, hogy a magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri megbetegedések első számú rizikófaktora, s hogy a magas koleszterinszint hatékonyan csökkenthető életmódunk, táplálkozásunk átalakításával, akár a kettő kombinációjával. Sajnos azonban a magyar lakosság átlagos koleszterintudása és az egészségtudatos életmód ismereteinek birtoklása még nem közelíti meg az ideális mértéket. Ezért is folytatódik most a tavaly kezdődött, komoly eredményeket hozó koleszterinkampány, s a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését célzó ingyenes koleszterinszűrés az alábbi helyszíneken és időpontokban:

A megelőzés, a folyamatos szűrés generációk életét mentheti meg, egészségtudatos magatartással, kiegyensúlyozott táplálkozással, rendszeres testmozgással sokat tehetünk a magas koleszterinszint csökkentéséért - áll a szervezők közleményében.

2008.07.02 17:37:10

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Rajtam már csak a félhomály segít

A korosodó nők pontosan értik miről szól ez a mondat. Úgy érzik, hogy a "tünde fény" csak a fiataloknak kedvez. Jó megvilágításban ugyanis minden redő, ránc, folt, bőrhiba bosszantóan látványos. Tenni kell valamit, hogy emiatt ne kelljen sötétben élni.

tovább

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések