Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ismét hőségriasztást adtak ki!

kategória: babaszoba.hu, Balesetek, elsősegély, Egészség nyáron, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Öregedés

Vasárnap a középhőmérséklet (tehát a nappali és éjszakai hőmérséklet átlaga) a nagyvárosokban már elérheti a 25 fokot. Hétfőn és kedden főként a Dunántúlon és a középső országrészben már több helyen 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Szerdától az ország döntő részén 26, helyenként a 28 fokot elérő középhőmérséklet valószínű.
Ezért az országos tiszti főorvos hőségriasztást rendelt el.

TIPP

Rengeteg tippet, tanácsot gyűjtöttünk össze az Ezt (t)egye, hogy ne okozzon halált a hőség! című cikkünkben! Olvassa el azt is!


A hétvégi meleg fokozottan megviseli szervezetünket. A déli órákban tartózkodjunk hűvös helyen. A lakások felmelegedését úgy akadályozhatjuk meg, ha becsukjuk az ajtót, ablakot és besötétítünk. Este, éjszaka szellőztessük át a helyiségeket friss levegővel. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, betegekre és a kisgyermekekre különösen figyeljünk oda. A kirándulók, utazók, nyaralók mindig vigyenek magukkal elegendő folyadékot. Az ÁNTSZ kéri, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.

Dr. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét is, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg a jövő hétre várható hőség miatt.

Országosan várható minimum és maximum hőmérsékletek:
július 10. szombat: hajnalban 12, 17 °C napközben 29, 32 °C
július 11. vasárnap: hajnalban 15, 20 °C napközben 29, 33 °C
július 12. hétfő: hajnalban 16, 21 °C napközben 30, 34 °C
július 13. kedd: hajnalban 17, 22 °C napközben 30, 35 °C
július 14. szerda: hajnalban 18, 23 °C napközben 30, 35 °C
július 15. csütörtök hajnalban 18, 23 °C napközben 29, 34 °C
július 16. péntek: hajnalban 18, 23 °C napközben 30, 34°C

2010.07.10 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések