Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ismét diabétesz hétvége!

kategória: Diabétesz, Programajánló

Egy új génelterelésen alapuló cukorbetegséget is bemutatnak április 17-én, Tihanyban a Dunántúli Diabetes Hétvégén. A szervezők előadásokkal, kerekasztal-beszélgetéssel és workshoppal várják az érdeklődőket.

Tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt., a Magyar Diabetes Társaság és az Alapítvány a Cukorbetegekért Kongresszusi Iroda a Dunántúli Diabetes Hétvégét, amin a legújabb tudományos anyagok és gyógyszercsoportokat is bemutatják.

A közel ötven előadást magába foglaló hétvégén szó lesz a gyermekek kezelésében történt megfigyelésekről, a cukorbeteg nők gyermekvállalásáról, és egy új géneltérésen alapuló cukorbetegség formáról (MODY 3).

A workshopok kiemelten foglalkoznak majd az egészségügyi dolgozók kiégés (burn out) szindrómájával, és a betegekkel való kommunikáció jelentőségével.

A cukorbetegség és a depresszió kapcsolatáról, valamint a kezelési költségekről kerekasztal-beszélgetést indítanak a szervezők.

A szakmai előadások mellett tapasztalatcserére, és gyakorlati megoldásokra is lehetőség nyílik a rendezvényen.

2009.04.06 10:12:19

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Ne nyugodjon, alkosson!

Vajon megőrizhetjük-e szellemi frissességünket, ha időskorban is alkotunk, kreatív elfoglaltságokat találunk magunknak? Éljünk tevékeny életet, legyen részünk az alkotás örömében, hogy elkerüljük az üres hétköznapokat, s értelmet leljünk a...

tovább

Tippek:

A fájdalomcsillapítás orvosi szakértelmet igényel, és elfedhet fontos tüneteket, ezért szomszédtól, ismerőstől csak abban az esetben fogadjon el ajánlott gyógyszert, ha ismeri, és orvosa egyetértésével használta már!


Szponzorált hirdetések