Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ismét Ghymes Fesztivál a Szent György-hegyen

kategória: Programajánló

Idén is a Szent György-hegyi Hegymagason rendezik meg a Ghymes Fesztivált. A július 8. és 10. között zajló összművészeti rendezvényen tavaly ősszel megjelent új albuma, a Szikraszemű anyagával lép színpadra a házigazda Ghymes, a magyar világzenei színtér népszerű zenekara.

A Ghymes Fesztivált 2010-ben rendezték először Hegymagason, a megnyitó idén is Tapolcán lesz, akárcsak tavaly. A Ghymes július 9-én szombaton este lép a hegymagasi Szent György Pince színpadára, és néhány hónap alatt platinalemezzé vált albuma, a Szikraszemű anyagát mutatja be. A Szikraszemű a Ghymes tizenegyedik stúdióanyaga, ihletője Dózsa György parasztvezér története volt. Természetesen játszani fognak régebbi dalokat is, köztük a Tánc a hóban, a Tüzet viszek, a Rege vagy a Kézfogás címűt. "Velünk lesz a színpadon Cserhalmi György, akivel egy karácsonyi koncerten már felléptünk együtt, és egyébként is csak néhány kilométerre lakik a Szent György-hegytől. Szintén ott lesz és néhány népdalt énekel majd egy gyimesi csángó kislány" - mondta el Szarka Gyula, az együttes vezetője.

Némi ízelítő az idei kínálatból:

Szarka Gyula július 8-án, pénteken tart önálló előadói estet a hegymagasi Szent György Pincénél Bor és a lányka címmel, Pápai Erika és Dolák-Saly Róbert közreműködésével.

Július 9-én két előadása is lesz a Forrás Színháznak, amely Kafka Jelentés az Akadémiának, valamint Voltaire Candide című darabját adja elő. Aznap délután egy közönségtalálkozó lesz az mr1-Kossuth rádió anyanyelvi műsora, a Tetten ért szavak hallgatói és Balázs Géza szerkesztő között.

Július 10-én vasárnap Fábry Sándor lép színpadra Hegymagason, utána pedig az Ataru Taiko japán dobszínház, majd a Neil Young Sétány koncertezik.

A Ghymes 2013-ban ünnepli harmincadik születésnapját, Szarka Gyula akkorra ígéri a csapat következő lemezét. A zenekar két alapítója, Szarka Tamás és Gyula idén kapott Kossuth-díjat.

2011.07.07 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Egészség

  Az egészségpénztárakról jogász szemmel

  Ha a kötelezően előírtakon túl szeretnénk gondoskodni arról, hogy egészségünket minél tovább megőrizzük, illetve baleset vagy betegség esetén jövedelem-kiesésünket kívánjuk csökkenteni, a következő fejezetekben vázolt lehetőséget érdemes megismernünk.

  tovább

  50plusz.hu Fórum

  Szponzorált hirdetések