Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ismeri a nyugtalan láb szindrómát? Van rá gyógyszer

kategória: Gyógyszerészet, Neurológia

A nyugtalan láb tünetcsoport egyáltalán nem ritka kellemetlenség: átlag minden tizedik felnőtt tapasztalja, főleg lefekvés után, hogy alsó végtagja időnként elzsibbad, és mozgatni kell, hogy a panasz megszűnjön. Japánban most forgalomba került egy készítmény, amely két helyi gyógyszergyár szerint megszüntetheti ezt a kínos szindrómát.

A nyugtalan láb tünetcsoport pontos okát még nem sikerült tisztázni. Vannak bizonyos ideggyógyászati betegségek, amelyek esetén gyakrabban jelentkezik, de eddig sem a tünetek megjelenésének magyarázatát, sem megfelelő kezelését nem sikerült megoldani.

A nők gyakrabban tapasztalják ezt a kellemetlenséget, és sajátos módon jelenhet meg a terhesség időszaka alatt, de szerencsés esetben a szülést követően megszűnik. A kor előrehaladása is hozzájárulhat a szindrómához, és bizonyos gyógyszerek szedése ugyancsak kiválthatja.

Japánban két gyógyszergyár közösen hozta forgalomba a Regnite nevű készítményt. A korszerű gyógyszereket világszerte igyekeznek a cégek úgy elkészíteni, hogy a napi adagot egyszeri bevétellel megkaphassa a beteg. Ez is így szedhető. A bélből történő fölszívódás után a hatóanyag, a gabapentin az idegek végkészülékein bizonyos kalcium csatornákhoz kötődik. A korai vizsgálatok tanúsága szerint a készítmény adagjának növelésével a hatás is fokozódik.

2012.08.01 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tippek:

Szabaduljon meg túlsúlyától - a kiindulási testsúly 10 %-ának leadásával vércukorszintje akár a felére is csökkenhet!


Szponzorált hirdetések