Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Irány Bécs! Világhírű impresszionisták az Albertina múzeumban

kategória: Programajánló

Világhírű impresszionista és posztimpresszionista festők rajzaiból és akvarelljeiből látható kiállítás péntektől március 13-áig Bécsben az Albertina múzeumban. A tárlaton mintegy kétszáz, kevésbé ismert alkotás látható mások mellett Monet, Degas, Renoir, Cézanne, van Gogh, Gauguin és Henri de Toulouse-Lautrec életművéből. Többek között a párizsi Musée d'Orsay, a British Museum és a New York-i Metropolitan Museum of Art kölcsönzött műtárgyakat. A kiállítás célja bemutatni azt, hogy milyen fontos helyet töltenek be a rajzok és akvarellek a neves mesterek életművében.

Első ízben foglalkozik egy tárlat az impresszionista és posztimpresszionista mesterek papírra (nem pedig vászonra) felvitt alkotásaival. Korábban a rajznak elsősorban másodlagos szerepe volt a festményekhez képest, leginkább vázlatok, tanulmányok készítésekor használták. Ennek a két irányzatnak köszönhetően azonban a rajz az olajfestményekkel azonos rangot kapott a képzőművészetben.

Információ: www.albertina.at

2012.02.10 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


  Cikkajánló

  Témakör: Mozgás

  Aki túlélte a csodát

  Négy éve él új szívvel Aranyos István tokiói és mexikói olimpikon, magyar bajnok tornász. Visszanyert egészségét a magyar szívgyógyászok, sebészek szakmai tudásán kívül élete nagy szerelmének, a tornasportnak köszöni.

  tovább


  Szponzorált hirdetések