Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Inkontinenciát okozhat a szexuális trauma?

kategória: Gondolta volna?, Nőgyógyászat, Szexológia, Urológia, Vizelettartási problémák

A depresszió, a szorongásos betegségek és a szexuális traumák mind szerepet játszanak a húgyúti fertőzések kockázati tényezői, például az inkontinencia vagy a hiperaktív hólyag kialakulásában. A Virginiai Egyetem Orvosi Kara Urológiai Tanszéke és a Hunter Holmes McGuire Veteránkórház kutatói ezen összefüggés mibenlétét vizsgálták.

Médiatár főoldal
képgaléria

Hiperaktív hólyag: ezeket az ételeket kerülje!

Hiperaktív hólyag: ezeket az ételeket kerülje!

Dr. Adam Klausner és munkatársai 121 nővel töltettek ki kérdőívet húgyúti panaszaikról, a kontrollcsoportot 1298 másik nő alkotta. A húgyúti panaszokkal orvoshoz forduló nőknél gyakrabban fordult elő valamilyen pszichiátriai betegség vagy szexuális trauma, ezen felül kiderült, hogy az 50 év alatti, vetélésen átesett nőknél gyakoribb volt a hiperaktív hólyag, míg az inkontinencia inkább a pszichiátriai megbetegedésekkel és a vetélésekkel mutatott összefüggést.

"A pszichiátriai társbetegségek és a szexuális trauma húgyúti fertőzésekkel történő együttes előfordulása nagyon gyakori" - írták a szerzők a Journal of Urology folyóirat online számában megjelent tanulmányban.

Képgaléria: HáziPatika.com

2010.03.29 00:02:00

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések