Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Inkontinenciát okozhat a szexuális trauma?

kategória: Gondolta volna?, Nőgyógyászat, Szexológia, Urológia, Vizelettartási problémák

A depresszió, a szorongásos betegségek és a szexuális traumák mind szerepet játszanak a húgyúti fertőzések kockázati tényezői, például az inkontinencia vagy a hiperaktív hólyag kialakulásában. A Virginiai Egyetem Orvosi Kara Urológiai Tanszéke és a Hunter Holmes McGuire Veteránkórház kutatói ezen összefüggés mibenlétét vizsgálták.

Médiatár főoldal
képgaléria

Hiperaktív hólyag: ezeket az ételeket kerülje!

Hiperaktív hólyag: ezeket az ételeket kerülje!

Dr. Adam Klausner és munkatársai 121 nővel töltettek ki kérdőívet húgyúti panaszaikról, a kontrollcsoportot 1298 másik nő alkotta. A húgyúti panaszokkal orvoshoz forduló nőknél gyakrabban fordult elő valamilyen pszichiátriai betegség vagy szexuális trauma, ezen felül kiderült, hogy az 50 év alatti, vetélésen átesett nőknél gyakoribb volt a hiperaktív hólyag, míg az inkontinencia inkább a pszichiátriai megbetegedésekkel és a vetélésekkel mutatott összefüggést.

"A pszichiátriai társbetegségek és a szexuális trauma húgyúti fertőzésekkel történő együttes előfordulása nagyon gyakori" - írták a szerzők a Journal of Urology folyóirat online számában megjelent tanulmányban.

Képgaléria: HáziPatika.com

2010.03.29 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Rajtam már csak a félhomály segít

A korosodó nők pontosan értik miről szól ez a mondat. Úgy érzik, hogy a "tünde fény" csak a fiataloknak kedvez. Jó megvilágításban ugyanis minden redő, ránc, folt, bőrhiba bosszantóan látványos. Tenni kell valamit, hogy emiatt ne kelljen sötétben élni.

tovább

Tippek:

Egészségtelen csak egy kávéval kezdeni a napot. Serkenti a gyomorsav termelését, károsítja a gyomrot, hosszabb távon akár gyomorfekélyhez is vezethet. Legalább tejet öntsünk hozzá.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések