Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyenes vetítések a Föld napja és a Kísérleti állatok világnapja alkalmából

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Gondolta volna?, Programajánló, Új termékek, szolgáltatások

A Föld napja (április 22.) és a Kísérleti Állatok Világnapja ( április 24.) alkalmából a Fehérkereszt Állatvédő Liga (kiemelten közhasznú szervezet) ingyenes közönségvetítésre hívja azokat, akiket megérint a Föld és az állatok szenvedése és szeretnének többet tudni ezekről a témákról.

2010. április 25-én 18 órai kezdettel a Toldi moziban (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38) a Pingvinek vándorlása című filmet vetítik ingyenesen az Intersonic jóvoltából. A Port.hu ajánlója szerint ez a film szívszorító példákat mutat az együvé tartozásra, a közösség fontosságára, megtartó erejére, a szülő-utód viszony bensőségességére, az egymás iránti felelősségre. Így válik allegorikussá a dokumentumfilm.

20 órától pedig ugyanitt a valaha készült legmegrázóbb dokumentumfilmet láthatják - szintén ingyen - az érdeklődők: az Earthlings (Földlakók) című alkotást. Ez a film szerte a világon felkavarta a kedélyeket, vitákat gerjesztett és megmozdulásra késztetett. Mivel szívbemarkoló, kegyetlen képsorok is vannak benne, ezért 18 éven aluliaknak nem ajánljuk a megtekintését!

Az EARTHLINGS a legátfogóbb dokumentumfilm, amit valaha készítettek a természet,
az állatok és a humán gazdasági érdekek közötti összefüggésről. Bár sokan próbálnak erről tudomást sem venni, de gátlástalanul kizsákmányoljuk a föld mélyén rejlő ásványkincseket, szennyezzük, pazaroljuk a tiszta vizet, írtjuk erdeinket és fajokat törlünk le a föld színéről.
Még azokat az állatokat is megkínozzuk, akik az élelmet adják nekünk: erre a filmben megrázó bizonyítékokat láthatnak. Shaun Monson filmje felkavar és megváltoztat: ha szeretne tenni valamit az állatok, a Föld védelme érdekében, akkor nézze meg a filmet.

2010.04.24 09:05:25

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések