Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyenes tüdőgyógyászati és egészségügyi szűrések szombaton

kategória: Asztma, Celeb, COPD, Daganatos betegségek, Dohányzás, Egészségügyi tájékoztatás, Gyógyszerészet, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás, Programajánló

Séta, 5 kilométeres futó gála és a beteg-orvos találkozó lesz a többféle egészségügyi szűrővizsgálat mellett szombaton Budapesten, a Normafán.

A séta és a futó gála a Magyar Rákellenes Liga és a Tüdőgyógyász Társaság Onkolpulmonológiai Szekciójának közös rendezvénye, amellyel ismételten felhívják a figyelmet a tüdőrákra, a megelőzésének lehetőségeire, illetve a gyógyítás új, legkorszerűbb eszközeire.

A téma szomorú aktualitását adja, hogy Magyarország világelső a tüdőrákos halálozásban, évente több mint 8000 ember betegszik meg, és közel ennyi honfitársunk halálát is okozza.
A tüdőrák kiváltó oka ismert: a dohányzás.

Minden tíz betegből kilenc a dohányzása miatt lett beteg. A tüdőrák esetébe különösen igaz az, hogy a betegségek megelőzése nem az egészségügyi ellátórendszeren múlik, hanem jelentős részben a lakosság egészséges életmódján.
Speciális szakrendeléseken, a tüdőgondozókban megfelelő gyógyszeres, vagy gyógyszer mentes leszokás támogatási módszerek állnak a dohányosok rendelkezésére.

A tüdőrákos betegek számára ma már többféle kezelés is létezik, ezekről is hallhatnak majd az érdeklődők Normafán, az Anna réten.

A tüdőrák elleni sétára és futásra eljön többek között Semmi Kis Tünde szépségkirálynő, D. Tóth Kriszta, Magyar Attila, Somló Tamás, Mészáros Árpád Zsolt, Varga Miklós, Argyelán Krisztina, Kalocsai Krisztián, Nagy Sándor, Karda Bea, Kautczky Armand, Rakonczai Imre, Rakonczai Viktor.

Részletes program:
9 órától szűrővizsgálatok kezdődnek, például COPD-mérés, vércukor, koleszterinszint, vérnyomás, testtömeg index, tüdőkapacitás. Ezeket a vizsgálatokat a rendezvény teljes ideje alatt igénybe lehet venni.
10 órakor lesz a hivatalos megnyitó, ugyanakkor kezdődik a séta, 5 információs állomással. A nagyszínpadon előadásokat hallgathatnak a tüdőrák tüneteiről, diagnózisáról, gyógyszeres kezeléséről, sebészeti megoldásáról.

12 órakor indul az 5 km-es futógála a tüdőrák megelőzéséért, gyógyításáért.

2008.09.05 14:20:41

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább


Szponzorált hirdetések