Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyenes szűrések és támogatás kórházaknak

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

A "Tégy az egészségért, tegyünk a közösségért!" program szeptemberben kezdődik, a Richter Gedeon gyógyszergyár arra biztatja az embereket, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében.
Szűrőprogramokkal 3 városban várják az érdeklődőket: Veszprémben, Szekszárdon és Kecskeméten. A jótékonysági elem az, hogy a szűrésen való részvétel növeli azt az összeget, amelyet a Richter adományoz a helyi kórháznak. A cég minden városban 2.000.000 forint adományt ajánl fel a helyi egészségügyi intézmény számára, ezt az összeget minden látogató a részvételével emeli meg - tehát nem a látogatók fizetnek, hanem a gyógyszergyártó cég minden egyes szűrésen, programon résztvevő után újabb forintokkal növeli az adományt.

Szeptember 19-én Veszprémben (Csolnoky Ferenc Kórház), szeptember 26-án Szekszárdon (Tolna Megyei Balassa János Kórház), október 3-án pedig Kecskeméten (Kecskeméti Megyei Kórház) várják az egészségükkel és az egészségüggyel törődőket az ingyenes szűrővizsgálatokra. Lesz például prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, illetve rizikóbecslés a következő témákban: csontritkulás,

Alzheimer-kór, gyomorfájdalmak, onkológia, nőgyógyászat és kardiológia. Ezen kívül egészségügyi tanácsadással, előadásokkal, tornával, fitnesz- és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket 10 és 18 óra között.

Az esemény védnöke Rudolf Péter, aki a rendezvények helyszínén személyes példával biztat az egészséges életmódra, az egészségtudatos magatartásra. Az egész napos rendezvények helyszínein Katus Attila aerobic világ- és Európa bajnok gyakorlati útmutatót is ad: szórakoztató fitneszprogramra várja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, a tornaóra után pedig személyre szabott fitnesz- és életmódtanácsokkal segíti az érdeklődőket. A családi rendezvényt helyi sportegyesületek és tánccsoportok bemutatkozása színesíti.

A tavaszi programsorozat keretében Kaposvár, Debrecen, Nyíregyháza és Szombathely egy-egy kórháza kapott támogatást a Richtertől, összesen közel 15 millió forint értékben.

A programnak komoly aktualitást ad a magyar lakosság figyelmeztető egészségi állapota. A betegségek kialakulásában a genetikai tényezők és a környezeti hatások mellett szerepe van még az egészségügyi ellátásnak, és az egyén életmódjának. Az életmód legalább 40 százalékban befolyásolja az egészséges életkilátásokat, ezért fontos hangsúlyozni az egyéni felelősséget - olvasható a gyógyszergyártó cég sajtóközleményében.

A tavaszi szűrőprogram alatt nagyjából minden negyedik embernél mértek a normálistól eltérő eredményeket.
A négy városban összesen közel ezer részvevő esett át bőrgyógyászati szűrésen, közülük minden negyediknél találtak gombásodást vagy komolyabb fertőzést. Az ötven év feletti férfiak számára ajánlott prosztataszűrés eredményei között mindössze negyven esetben találtak olyan értéket, ami miatt szakorvos által elvégzett vizsgálatot javasoltak a részvevőknek. A csontritkulás ellenőrzése már rosszabb eredményt hozott: összesítve a négy város adatait, minden harmadik jelentkezőnél találtak valamilyen ellenőrizendő problémát.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a rendezvénysorozat teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

2009.09.16 17:46:33

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések