Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyenes program hematológiai és lymphomás betegeknek

kategória: Daganatos betegségek, Programajánló

Hematológiai és lymphomás betegségben érintetteket és családtagjaikat várják félnapos rendezvényre november 15-én, szombaton Budapesten.

Az ingyenes eseményen a betegeket naprakészen és hitelesen tájékoztatják a terápiás lehetőségekről, és hozzájuthatnak olyan hasznos ismeretekhez, melyeket a mindennapi életben is alkalmazni tudnak.

Hematológia nap szervezői ezúttal a betegségek lelki oldalára kívánják felhívni a figyelmet, segítve azoknak az érintetteknek, akik még mindig nehezen tudják elfogadni állapotukat, ami akár a gyógyulást is hátráltathatja.

Mivel az orvosok egyre terheltebbek, kevesebb idő jut a betegekre, így különösen nagy jelentősége van azoknak a fórumoknak, köztük a Hematológia napnak is, ahol a betegek szabadon tehetnek fel akár speciális kérdéseket is megbízható és hiteles szakembereknek - írják meghívójukban a szervezők.

Délelőtt előadást tart Tari Annamária pszichológus, aki nemrég kiadott könyvében is a daganatos betegségek lelki feldolgozásáról ír.

Kisa Judit dietetikus táplálkozási kérdésekről tart előadást, és természetesen speciális kérdések esetében is áll a hallgatóság rendelkezésére.

A délután kötetlen beszélgetés keretében ismerhetik meg a legújabb kezelési lehetőségeket és választ kaphatnak kérdéseikre. Szó lesz egy ritka hematológiai betegségről, a vastúlterhelésről is.
A myelomás betegek számára Dr. Tarnay Katalin tart előadást a terápia során fellépő egyik gyakori probléma, az állkapocsnekrózis kezelési lehetőségeiről.

A helyszín a Grand Hotel Hungária, Budapest, VII. ker. Rákóczi út 90. A rendezvény szombaton 10 órától 16 óráig tart, ingyenes, de a korlátozott helyek miatt előzetes regisztráció szükséges a 06-20/33-83-331-es vagy a 06-1/801-74-55-ös telefonszámon.

A rendezvényt a CML és GIST Betegek Egyesülete a Hematológia napot a Rákbetegek Országos Szövetsége szervezi.

2008.11.12 13:16:05

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

A fizikailag passzív életmód lehetséges következményei

A rendszeres testmozgás csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét, és ezzel nem csak az életminőség javul, hanem az időskorban jelentkező bizonyos betegségek is kivédhetők, megelőzhetők.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések