Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyenes múzeumok egy héten át

kategória: Programajánló

Ingyen látogathatók a múzeumok, műemlékek, régészeti ásatások, villák, könyvtárak az április 14. és 22. közötti kulturális héten Olaszországban, ahol konferenciák, koncertek és vezetett látogatások is ünneplik az itáliai kulturális örökséget. Az Olasz Kultúra Hete tartományokra és városokra bontott programja az eseményt szervező római kulturális minisztérium honlapján található, valamint okostelefonos alkalmazással is letölthető (iMiBACtop40). A kilencnapos kulturális eseménysorozat programjaiban való eligazodásban az olasz repülőtereken, nagyobb vasútállomásokon és múzeumokban felállított információs pontok is segítenek.

Számos múzeum, palota, templom vezetett látogatást szervez. A professzionális idegenvezetők mellett ötven olasz múzeumban diákok kalauzolják a látogatókat. Ezerhatszázötven tizenhat-tizenkilenc éves fiatalt vontak be a kulturális hét rendezvényeibe.

Rómában egyedül a Colosseum-Palatinus-domb régészeti területe nem csatlakozik az ingyenes nyitva tartáshoz. Egyrészt azért, hogy a látogatók tömege ne károsítsa tovább a sürgős restaurálásra szoruló ókori emlékeket. Másrészt azért, mert a Colosseum-Palatinus az idén már jelentős bevételtől esett el, amikor a februári havazás miatt az amfiteátrum és a Palatinus-dombon levő császári paloták több napon át nem voltak látogathatók. A nem olasz területen levő Vatikáni Múzeum sem lesz ingyenes.

2012.04.14 00:02:00

forrás: MTI

Kapcsolódó hírek, érdekességek


    Tesztajánló

    Asztma-kontroll teszt

    Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


    Szponzorált hirdetések