Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyenes látásvizsgálatok a Látás Hónapjában

kategória: Programajánló, Szemészet

Egyes felmérések szerint világszerte a lakosság felének lenne szüksége látáskorrekcióra. Magyarországon 1,5 millió ember még soha nem vett részt vizsgálaton. A Látás Hónapja elnevezésű kampány a rendszeres látásellenőrzés fontosságára hívja fel a figyelmet. Országszerte több száz optikai üzletben lehet részt venni ingyenes szűrővizsgálatokon és szaktanácsadáson októberben.

A mára országos méretűvé bővült, egy hónapon át tartó kampány során a lakosságot a budapesti helyszíneken kívül 80 vidéki nagyvárosban várják a szakemberek. A Magyar Látszerész Szövetség szakemberei központi programokat is szerveznek, Budapesten az Erzsébet téren például október 8-án 10 és 18 óra között különböző vizsgálati módszerekkel várják a szűrésre érkezőket.

Amennyiben a szűrésen a szemorvos vagy az optometrista betegségre utaló jeleket talál, továbbirányítja a pácienst a szakorvosi rendelésre egyéb vizsgálatok céljából. "Sajnos nagyon sokan végzik úgy a napi teendőiket, hogy inkább a megszokásra, mintsem a látásukra hagyatkoznak" - mondta Tóth Tamás Titusz, a látszerészek szövetségének elnöke. Ez bizonyos helyzetekben, például a vezetés során kifejezetten balesetveszélyes lehet.

2012.10.06 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Megelőzhető az újbóli csonttörés!

Sokan nem élik túl a csonttörést - szeretett, kedves idős rokonainkat, szomszédainkat veszíthetjük el amiatt, hogy nem ismerték fel időben a csontritkulásukat. Tudja meg, mit mond az orvos a megelőzésről, kezelésről!

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések