Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyenes látásellenőrzés októberben

kategória: Ingyenes szűrések, egészségnapok, Szemészet

Ingyenes látásellenőrzéssel és szaktanácsadással várják az érdeklődőket azokban az optikákban, amelyek részt vesznek a Magyar Látszerész Szövetség, a Magyar Optikus Ipartestület és az optikai szakma által megrendezett októberi "Látás Hónapja" akciójában.

Médiatár főoldal
animáció

Rövidlátás és távollátás

Rövidlátás és távollátás
A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres látásvizsgálat fontosságára és az előre gyártott szemüvegek viselésének veszélyeire.

Az előre gyártott szemüvegek inkább nagyításra szolgálnak mint látáskorrekcióra - mondta Tóbiás Richárd, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke. Az egyéni fénytörési hibák ezekkel a szemüvegekkel aligha korrigálhatók: a legtöbb ember esetében eltérő a két szem dioptria igénye, az egyen szemüvegek pedig az átlagos adatok figyelembevételével készülnek, tehát nem egyénre szabottak.

Találkoztam olyan kamionsofőrrel, akinek 40%-os volt a látásélessége, mégsem viselt szemüveget vagy kontaktlencsét. El lehet képzelni, milyen veszélyt jelent a közúton egy olyan vezető, akinek a látásának több mint fele korrekcióra szorul - mondta Tóbiás Richárd.

Az éles látás hozzájárul a pontos munkavégzéshez, a biztonságos közlekedéshez és a jó közérzethez, így a gyakori fejfájást az is okozhatja, hogy nem viselünk (megfelelő) szemüveget vagy kontaktlencsét.

A "Látás Hónapja" akció október 1-31. között tart, a résztvevő üzletek listájáról és egyéb részletekről a www.latasellenorzes.hu oldalon olvashat.

Márkus Mónika

Animáció: HáziPatika.com

2010.10.07 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések