Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyen sört kapsz - ha passzol a DNS-ed

kategória: Celeb, Férfi problémák, Gondolta volna?, Táplálkozás

Luxus a DNS teszt egy sörért? Ha van kimutatható kapcsolatod az ősi Ír királyi vérvonallal, ingyen kapsz egy korsóval két New York-i kocsmában.
 

 

Két New York-i ír kocsmában lehetett tesztet csinálni Apák napján, június harmadik vasárnapján, amivel az ötödik századi híres ír király "Niall of the Nine Hostages" leszármazottait kutatják. Akik elvégezték a tesztet - ami egy szimpla kenetvétel volt a szájból -, ingyen sört és ételt kapnak, ha leszármazottnak bizonyulnak. 

A dublini Trinity Főiskola kutatói azt találták, hogy minden 12 ír emberből egy leszármazottja lehet Niallnak, aki az ősi Írország legerősebb dinasztiájának feje volt, az O"Neillek ősapja. "Ő egy szuper-apa, vagy egy szuper-ős" - mondta Bryan Sykes professzor az Oxfordi Elődök-től, ami az Oxford Egyetemmel kapcsolatban álló ősi DNS kutató társaság. Sykes szerint, az Y kromoszóma tanulmányozásával, ami apáról fiúra száll, sok évre visszamenőleg megtalálhatják a leszármazottakat. Így fogják a levett DNS mintákat is analizálni, Niell kiterjedtebb családfa kutatásáért. 

Luxus a DNS teszt egy sörért? Ha van kimutatható kapcsolatod az ősi Ír királyi vérvonallal, ingyen kapsz egy korsóval két New York-i kocsmában.

"Becslések szerint az ír amerikaiak 2 százalékáról lehet szó, különösen New York-ban" - mondta Sykes.
A DNS teszteket a McSorley"s, New York egyik legrégebbi bárja valamint Írország valószínűleg legrégebbi kocsmája, az Athelone-i Sean"s Bar ajánlották fel. 
"Ez egy komoly genetikai kutatás... Hogy kevésbé tűnjön porosnak és tudományosnak, úgy döntöttük, hogy belevonjuk ezt a két sörözőt" - mondta Sykes.

Legolvasottabb műve, az "Éva hét leánya" megmutatta, hogy a modern Európaiak hétből egy nőnek a leszármazottjai. Kedvet kapott a Niall dinasztia felkutatására, miután kiderült, hogy a mongol uralkodónak, Dzsingisz Kánnak 16 millió leszármazottja volt.

"Az idő, gazdagság és pozíció, vagy mint Dzsingisz Kán esetében a hódítások, nagyon hatékonynak bizonyultak a termékenység növelésében" - mondta. Niall, akinek 12 fia volt, az ük-ükapja volt Szent Columba -nak és a híresen bebörtönzött Szent Patrick -nak, aki Írország védőszentje volt. Ő volt az Ui Neill klán őselődje, a gyakori ír O"Neill név forrása.

2008.06.25 11:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Zöldségekkel szebb színben látjuk a világot

Napi fél kiló színpompás zöldség és gyümölcs - ennyit kellene a szakértők szerint elfogyasztanunk ahhoz, hogy hozzájáruljunk a daganatos betegségek egyes fajtái, valamint az időskori szembetegségek megelőzéséhez.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések