Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Ingyen betegágy a színvonalasabb ellátásért

kategória: Jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás

Az ország tizenegy - köztük hét súlyponti - kórháza juthat ingyenesen négyszáz betegágyhoz. Az adományozók ezzel kívánnak hozzájárulni a magyarországi betegellátás színvonalának további emeléséhez.

A Svájcban élő magyar üzletember, Bajzát Olivér (Politeon Alapítvány elnöke), a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közös együttműködésének és a "Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" programnak köszönhetően az ország tizenegy kórháza összesen négyszáz professzionális betegággyal korszerűsíti felszereltségét. Ez kényelmesebbé teheti a betegek kórházban töltött idejét, és megkönnyítheti az ápoló személyzet munkáját. Ötven ágyat december 11-én ünnepélyes keretek között a Péterfy Sándor utcai Kórház vezetőségének adtak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és hazánk legnagyobb magyar-francia gyökerű gyógyszergyárának képviselői.

Több szakpolitikus hangsúlyozza, hogy az egészségüggyel kapcsolatos legnagyobb cél a betegellátás nívójának emelése, melyhez folyamatos fejlesztésekre van szükség.

"Bár senki sem szeret kórházban lenni, ha az ott töltött időt minél emberibb körülmények között tölthetik a betegek, a gyógyulás is gyorsabban megy majd" - hangsúlyozta Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. "A korszerű gyógyszerekkel és színvonalas ellátással lerövidíthető a gyógyintézményben tartózkodás ideje, mely nem csak szociális, de fontos gazdasági kérdés is egyben" - mondta Frédéric Ollier, a sanofi-aventis/Chinoin vezérigazgatója.

A "Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" program támogatói és kedvezményezettjei remélik, hogy a kormányzati, az üzleti és a civil szféra összefogásának köszönhetően ezentúl is lehetőség nyílik majd a magyar gyógyintézmények felszereltségének további fejlesztésére.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat négy évvel ezelőtt már felajánlotta, hogy nagyértékű, mozgatható kórházi ágyakat hoz be az országba az egészségügyi ellátás fejlesztésére. Akkor a szállítási költségek fedezete jelentett problémát, így most külön öröm, hogy a sanofi-aventis/Chinoinnak köszönhetően az elképzelés most megvalósult.

A "Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak" program kezdeményezett kórházai:
Péterfy Sándor utcai Kórház (Budapest)
Uzsoki Kórház (Budapest)
Korányi Kórház (Budapest)
Jahn Ferenc Délpesti Kórház (Budapest)
Állami Egészségügyi Központ (Budapest)
Petz Aladár Megyei Oktató Kórház (Győr)
Megyei Csolnoki Ferenc Kórház (Veszprém)
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (Miskolc)
Jósa András Megyei Kórház (Nyíregyháza)
Ceglédi Kórház (Cegléd)
Békés Megyei Képviselőtestület Pándy Kálmán Kórház (Gyula)

2008.12.20 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Barbie középkorúan is hódítani akar

Elég egy pillantást vetnünk az újságok fogyókúrás oldalaira, hogy láthassuk: a nyugati társadalmakban manapság a karcsúság jelenti az egészséget és a szépséget. Nem véletlen hát az evészavarok egyre gyakoribbá válása sem. Sokan rettegnek a túlsúlytól.

tovább

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések