Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Influenza: újabb magyar áldozat van, viszont mostantól olthatják a gyerekeket is

kategória: Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy, Gyógyszerészet, Influenza (világ)járvány

Nem tapasztaltak különösebb vagy súlyosabb mellékhatásokat, az oltóanyag ártalmatlannak és hatékonynak bizonyult a 3 és 18 év közötti gyermekek, fiatalok körében végzett klinikai vizsgálaton - derült ki az egészségügyi miniszter, az Országos Gyógyszerészeti Intézet és a gyártó közös sajtótájékoztatóján, ahol közölték, hogy megkapta a forgalomba hozatali engedélyt a vakcina.


Ezzel egyidejűleg kiderült, hogy újabb haláleset hozható összefüggésbe a vírussal: egy 47 éves férfi kórházban halt meg, feltételezések szerint az új H1N1 influenza által okozott szövődményekbe.

A pár nappal ezelőtt napvilágot látott hírekre, miszerint az oltás után két nappal meghalt egy miskolci nő, dr. Falus Ferenc tiszti főorvos a Híradónak elmondta, hogy a védőoltással kapcsolatban súlyos szövődmény, például allergiás reakció a vakcina beadása után 2 órán belül alakulna ki, 2 nappal későbbi reakcióra nincs példa az egész világon, "és ebben az esetben sem ez történt".

Az országos tiszti főorvos azt is elmondta, hogy Magyarországon óránként 5-7 ember hal meg valamilyen szívbetegségben, és mivel már 350 ezer embert beoltottak, így közülük is lesz, lehet olyan, aki szív- és érrendszeri katasztrófát szenved. Nagy valószínűséggel véletlen egybeesésről van szó ebben az esetben.
Mindenesetre ilyenkor kötelező a boncolás, így később pontos eredményeket tudnak közölni.

2009.10.16 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Visszérbetegség

Apró szépséghibáktól a visszérbetegségig

Egyre gyakrabban érzi ólomsúlyúnak a lábát, esténként pedig úgy elfárad, hogy legszívesebben csak felpolcolt lábakkal pihenne? Korábban sima lábszárán itt-ott aggasztó kék erek domborodnak ki? Valószínű, hogy önnél is a visszérbetegség jelentkezett.

tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.


Szponzorált hirdetések