Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Infektológiai tanszék: gyógytornára, oktatásra nyílt lehetőség

kategória: Egészségügyi tájékoztatás

Újabb fejlesztés fejeződött be a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszékén: az oktatási, gyógyítási és kutatási feltételek javítása érdekében ötvenszemélyes tantermet, valamint tornatermet és laboratóriumot alakítottak ki 18 millió forintos ráfordítással - közölte Maródi László tanszékvezető egyetemi tanár.

TIPP

Elindult az Év Kórháza szavazás, voksoljon Ön is kedvenc debreceni gyógyító intézetére! A listát ide kattintva éri el!

A professzor emlékeztetett arra, hogy az 1998-ban alakult tanszék folyamatosan fejlődött az elmúlt tíz évben: 2007-ben a járóbeteg-szakellátást szolgáló korszerű orvosi rendelőkkel, várótermekkel, összesen 340 négyzetméter alapterülettel bővült, egy évvel később pedig átadták a molekuláris genetikai és immundiagnosztikai laboratóriumot, ahol a legmagasabb színvonalú kutatói, diagnosztikai és génmutáció-vizsgálatok elvégzésére is lehetőség van.

Ezúttal egy új, ötvenszemélyes oktatási helyiséget alakítottak ki, amely az orvos-, szakorvos- és PhD-képzésnek, valamint hazai és nemzetközi konferenciáknak ad majd otthont - tette hozzá Maródi László.
A tanszék a régió gyermekreumatológiai központja is. A beruházás eredményeként egy jól felszerelt, 34 négyzetméter alapterületű tornatermet is kialakítottak, ahol majd gyógytornász segíti a gyermekek mielőbbi felépülését.

2010.10.14 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések