Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Indigózzon pikklysömör ellen!

kategória: Alternatív medicina, Bőrgyógyászat

Segít a hagyományos kínai gyógymód, vagyis az indigókenőcs a pikkelysömörben szenvedő betegeken - állítják tajvani kutatók.

A vizsgálatba 42 terápiarezisztens (vagyis a kezelésekre nem reagáló) pikkelysömörben szenvedő beteget vontak be, és az indigo naturalisból készített kenőccsel kezelték a bőrelváltozást. A hagyományos kínai orvoslás már régóta ismeri és használja a növényi alapú porból készített szert a betegség kezelésére. A betegek testének egyik felén (általában a karon, könyökön, a lábon, vagy a térden) az indigós kenőcsöt, a másik félen gyógyszert nem tartalmazó kenőcsöt használtak. A bőrelváltozásokat a vizsgálat kezdetén, majd kettő, négy, hat, nyolc, tíz és tizenkét hét elteltével értékelték.

Az indigóval kezelt eltérések 12 hét múltán 81 százalékkal javultak a hámlás, pirosság, keményedés tekintetében, szemben a gyógyszermentes kenőcs 26 százalékos sikerével. A vizsgálat végéig kitartó 34 beteg közül senkinél nem rosszabbodtak a tünetek az indigóval kezelt területeken, és 25 betegnél (75 százalék) a plakkok teljes egészében, vagy csaknem el is tűntek. Négyen panaszkodtak az indigós kenőcs miatti viszketésről, ám ez csak néhány napig tartott a kezelés megkezdése után. Súlyos mellékhatást nem tapasztaltak - olvasható az Archives of Dermatology novemberi számában.

2008.11.21 08:39:58

forrás: Medipress


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések