Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Immunerősítő, bőrápoló, méregtelenítő - és még kellemes is!

kategória: Alternatív medicina, Bőrgyógyászat, Egészségügyi tájékoztatás, Nátha-influenza, Új termékek, szolgáltatások

A pattanásos bőr, álmatlanság, izomfájdalom, kezdődő visszeres panaszok ellen is hatékony a szauna - mondta
Dr. Balatoni Tímea bőrgyógyász, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs olyan bőrtípus, amelynek ne tenne jót a hideg-meleg váltakozása és a szaunázással járó izzadás.

Arra érdemes esetleg odafigyelni, hogy mivel a meleg, párás környezetben vízzel telítődik a bőr - ezt a nedvességet valahogyan bent kell tartani. Erre valók a vizet megtartó krémek, készítmények.

Az epilepsziás, lázas, aktív gyulladásos betegséggel küszködő, nem beállított magas vérnyomású, szívelégtelenségben szenvedő emberek ne menjenek szaunába, mert kiszámíthatatlan a hatás, akár végzetes problémák is jelentkezhetnek.
Lázasan például azért nem szabad, mert egyébként is magasabb a test hőmérséklete a láz miatt, ilyen hőmérsékleten a szervezetnek több energia kell, hogy a szerveket működtesse, ha erre ráteszünk még egy lapáttal, akkor az komoly következményekkel járhat.

A rendszeres - tehát heti vagy kéthetenként egyszeri - szaunázás jótékony hatású a légzőszervekre, mivel lazítja a mellkasi izmokat, könnyíti a légzést, kitágítja a hörgőket. Azzal, hogy a nyálkahártyákon is távozik folyadék, kisöpri az allergiát okozó anyagokat, tehát csökkennek az allergiás tünetek - mondta el Kovács Tamás szaunamester, aki hozzátette, hogy ez a tevékenység edzésben tartja a keringési rendszert, segít normalizálni a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, és attól függően, hogy egy alkalommal hányszor megy vissza az ember a szaunába, a szellemi felfrissüléstől a kellemes fáradtságig sok mindent el lehet érni.
A szaunázás jót tesz a száraz bőrnek is, mert a felső hámréteg eltűnik, helyette egészségesebb, vízben gazdagabb bőr kerül felszínre.
A száraz bőr fénytelen, érdes tapintású, sokszor kellemetlenül feszül, és viszket, és nem csupán esztétikai probléma. Az ilyen bőr könnyebben gyulladhat be, allergiás reakciók jelenhetnek meg rajta, és hajlamosabb a ráncosodásra is - derült ki a sajtóbeszélgetésen.

Kéky Kira

2008.11.05 13:40:34

forrás: HáziPatika.com


50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések