Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Immunerősítés koleszterincsökkentő gyógyszerrel

kategória: Fertőző betegségek, Koleszterin

Testünk a fertőzések során természetes módon csökkenti a koleszterin szintjét a vérben - ezt figyelték meg az Edinburgh Egyetem tudósai. A jelenségre az a magyarázat, hogy a vírusok és a baktériumok szívesen használják táplálékként a vér koleszterinjét, ezért szervezetünk a termelés visszafogásával, "éheztetéssel" próbálja megfékezni terjedésüket. "Egy kulcsfontosságú hormon, amely fertőzések során stimulálódik, csökkenteni tudja a koleszterinszintet és ez által megfosztja a vírusos fertőzéseket a számukra kedvező közegtől" - magyarázza Peter Ghazal professzor.

Jelenleg is léteznek gyógyszerek a koleszterinszint csökkentésére, a következő nagy lépés az lenne, ha ezek az immunrendszer erősítésében is segítenének. A professzor szerint a jelenleg használt sztatinok képesek lennének az immunrendszert erősíteni, de olyan gyógyszerek célirányosabban tudnának hatni, amelyek az immunrendszer jeleit utánoznák le, és ez által csökkentenék a koleszterintermelést.

Az ilyen gyógyszerek felválthatnák az antibiotikumokat. Velük elkerülhető lenne a rezisztens baktériumok kialakulása is, mivel nem közvetlenül a kórokozót támadnák. Hatásukra testünk ugyanúgy válaszolna a fertőzésre, ahogy magától is teszi.

2011.03.12 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Korhullám és várható hatások

Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a nyugati irányzatok, életstílus elérje Európa közepét, Magyarországot. Éppen ezért ahhoz, hogy a korhullám várható hatásairól reális képet rajzoljunk, meg kell ismerni a nyugati társadalmak átalakulását, trendjeit.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések