Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Igyon kevesebbet! Segítünk!

kategória: Alkoholizmus, Pszichológia, Szenvedélybetegségek

Ilyenkor év elején sokan fogadják meg, hogy az újévben csökkentik alkoholfogyasztásukat.

Komolyabb esetekben érdemes segítséget kérni, ehhez kaphat tippeket Alkoholról - őszintén rovatunkban.

De ha csak szimplán kevesebbet szeretne inni, itt közlünk néhány tippet, amivel visszafoghatjuk alkoholfogyasztásunkat.

- Ne igyunk minden körben. Baráti társaságokban szokás, hogy mindig más fizeti a következő kör italt. Ilyenkor lehetőség szerint, ha már nem akarunk többet inni, utasítsuk el udvariasan a meghívást, így az, hogy mi mennyit iszunk, nem a többiektől fog függni. Hivatkozzunk másnapi korai megbeszélésre vagy esti munkára.

- Egy itallal is kihúzhatjuk az egész estét, ha ügyesek vagyunk. Rendeljünk egy korsó sört, és azt iszogassuk egész este. Ha valaki meg akar hívni egy újabb italra, mondjuk neki, hogy majd akkor, ha ezt befejeztük. Ilyenkor nem viselkedünk udvariatlanul, de nem is kell több alkoholt innunk.

- Ne engedjük, hogy barátaink az alkoholmentes italok miatt ugrassanak minket. Csendben, a pincértől rendeljük meg a narancslevünket, így elkerülhetjük, hogy barátaink felelősségre vonjanak az alkoholmentes ital miatt.

- Igyunk olyan italokat, amelyek ugyan alkoholosnak néznek ki, mégsem azok. Tonik, gin nélkül, kóla, whisky nélkül. Barátaink azt hiszik, mi is velük iszunk, mégsem kell alkoholizálnunk.

- Ha mégsem tudjuk elkerülni az ivást, fogyasszunk alacsony alkoholtartalmú italokat, fröccsöt, gyenge söröket, likőröket, lehetőleg sok jéggel, a jég ugyanis tovább hígítja az italt.

- Mindenképpen együnk eleget ivás előtt, így csökkenthetjük az alkohol hatásait. Egy kis sós mogyoró vagy ropi a legjobb ilyen esetekben.

- Soha ne felejtsük el, hogy az alkohol igen erős vízelvonó hatással rendelkezik, ezért mindig pótoljuk a vízkészletünket megfelelő alkoholmentes italokkal.

- Lehetőség szerint ne kocsmákban és pubokban étkezzünk, itt ugyanis szinte elkerülhetetlen, hogy meg ne igyunk egy korsó sört, vagy egy pohár bort.

Ha szeretne anonim módon segítséget kapni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

2009.01.06 14:10:01

forrás: Medipress


Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések