Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Igyon alkoholt és nem fog fájni a lába

kategória: Reumatológiai problémák, Táplálkozás

Az alkoholfogyasztás összefüggésbe hozható a reumatoid artritisz kialakulásának jelentősen csökkent kockázatával - derítették ki skandináv kutatók.

Az alkohol különösen azoknál a dohányosoknál csökkenti az izületi gyulladás veszélyét, akik esetében a betegség kifejlődése proteinek egy bizonyos csoportjával szembeni ellenanyagok következtében nagyobb valószínűségű. A dohányzás köztudottan az izületi betegség egyik legnagyobb környezeti veszélyforrása, és a helyzet tovább romlik azoknál, akik magukban hordozzák ezeket a genetikai variánsokat. Mindezekből kiderül, hogy az egyetlen, leghatékonyabb módja a reumás izületi gyulladás megakádolyázásak, ha abbahagyjuk a dohányzást.

A szakemberek 2 750 ember részvételével történt, két különböző tanulmány eredményére alapozzák megállapításaikat, mely a rendkívül fájdalmas ízületi gyulladás környezeti és genetikai kockázati tényezőinek feltárását célozta meg. A résztvevők fele szenvedett a betegségben, és adataikat összevetették az általános lakosságból véletlenszerűen kiválasztott alanyokkal kor, nem és tartózkodási hely szerint. Minden résztvevőt kikérdeztek életstílusukkal kapcsoltban, beleértve ivási és dohányzási szokásaikat is.
Animáció: HáziPatika.com

2008.06.10 14:28:05

forrás: Medipress


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések