Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Igyon alkoholt és nem fog fájni a lába

kategória: Reumatológiai problémák, Táplálkozás

Az alkoholfogyasztás összefüggésbe hozható a reumatoid artritisz kialakulásának jelentősen csökkent kockázatával - derítették ki skandináv kutatók.

Az alkohol különösen azoknál a dohányosoknál csökkenti az izületi gyulladás veszélyét, akik esetében a betegség kifejlődése proteinek egy bizonyos csoportjával szembeni ellenanyagok következtében nagyobb valószínűségű. A dohányzás köztudottan az izületi betegség egyik legnagyobb környezeti veszélyforrása, és a helyzet tovább romlik azoknál, akik magukban hordozzák ezeket a genetikai variánsokat. Mindezekből kiderül, hogy az egyetlen, leghatékonyabb módja a reumás izületi gyulladás megakádolyázásak, ha abbahagyjuk a dohányzást.

A szakemberek 2 750 ember részvételével történt, két különböző tanulmány eredményére alapozzák megállapításaikat, mely a rendkívül fájdalmas ízületi gyulladás környezeti és genetikai kockázati tényezőinek feltárását célozta meg. A résztvevők fele szenvedett a betegségben, és adataikat összevetették az általános lakosságból véletlenszerűen kiválasztott alanyokkal kor, nem és tartózkodási hely szerint. Minden résztvevőt kikérdeztek életstílusukkal kapcsoltban, beleértve ivási és dohányzási szokásaikat is.
Animáció: HáziPatika.com

2008.06.10 14:28:05

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Ne nyugodjon, alkosson!

Vajon megőrizhetjük-e szellemi frissességünket, ha időskorban is alkotunk, kreatív elfoglaltságokat találunk magunknak? Éljünk tevékeny életet, legyen részünk az alkotás örömében, hogy elkerüljük az üres hétköznapokat, s értelmet leljünk a...

tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések