Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Igyon alkoholt és nem fog fájni a lába

kategória: Reumatológiai problémák, Táplálkozás

Az alkoholfogyasztás összefüggésbe hozható a reumatoid artritisz kialakulásának jelentősen csökkent kockázatával - derítették ki skandináv kutatók.

Az alkohol különösen azoknál a dohányosoknál csökkenti az izületi gyulladás veszélyét, akik esetében a betegség kifejlődése proteinek egy bizonyos csoportjával szembeni ellenanyagok következtében nagyobb valószínűségű. A dohányzás köztudottan az izületi betegség egyik legnagyobb környezeti veszélyforrása, és a helyzet tovább romlik azoknál, akik magukban hordozzák ezeket a genetikai variánsokat. Mindezekből kiderül, hogy az egyetlen, leghatékonyabb módja a reumás izületi gyulladás megakádolyázásak, ha abbahagyjuk a dohányzást.

A szakemberek 2 750 ember részvételével történt, két különböző tanulmány eredményére alapozzák megállapításaikat, mely a rendkívül fájdalmas ízületi gyulladás környezeti és genetikai kockázati tényezőinek feltárását célozta meg. A résztvevők fele szenvedett a betegségben, és adataikat összevetették az általános lakosságból véletlenszerűen kiválasztott alanyokkal kor, nem és tartózkodási hely szerint. Minden résztvevőt kikérdeztek életstílusukkal kapcsoltban, beleértve ivási és dohányzási szokásaikat is.
Animáció: HáziPatika.com

2008.06.10 14:28:05

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Megmérgezzük magunkat?

Minden tizedik európainak baj van a veséjével. Lehet, hogy Ön is közéjük tartozik? A betegség könnyen, gyorsan felismerhető, és megfelelő kezeléssel megelőzhető a dialízis vagy veseátültetés. Olvassa el, mit kell tennie!

tovább

Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.


Szponzorált hirdetések