Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Igyon alkoholt és nem fog fájni a lába

kategória: Reumatológiai problémák, Táplálkozás

Az alkoholfogyasztás összefüggésbe hozható a reumatoid artritisz kialakulásának jelentősen csökkent kockázatával - derítették ki skandináv kutatók.

Az alkohol különösen azoknál a dohányosoknál csökkenti az izületi gyulladás veszélyét, akik esetében a betegség kifejlődése proteinek egy bizonyos csoportjával szembeni ellenanyagok következtében nagyobb valószínűségű. A dohányzás köztudottan az izületi betegség egyik legnagyobb környezeti veszélyforrása, és a helyzet tovább romlik azoknál, akik magukban hordozzák ezeket a genetikai variánsokat. Mindezekből kiderül, hogy az egyetlen, leghatékonyabb módja a reumás izületi gyulladás megakádolyázásak, ha abbahagyjuk a dohányzást.

A szakemberek 2 750 ember részvételével történt, két különböző tanulmány eredményére alapozzák megállapításaikat, mely a rendkívül fájdalmas ízületi gyulladás környezeti és genetikai kockázati tényezőinek feltárását célozta meg. A résztvevők fele szenvedett a betegségben, és adataikat összevetették az általános lakosságból véletlenszerűen kiválasztott alanyokkal kor, nem és tartózkodási hely szerint. Minden résztvevőt kikérdeztek életstílusukkal kapcsoltban, beleértve ivási és dohányzási szokásaikat is.
Animáció: HáziPatika.com

2008.06.10 14:28:05

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Ötven felett a futópadon

A rendszeres mozgás pozitív hatásairól mindenki sokat tud, ám mégis vannak, akik félelemből, az egészségi állapotuk vagy az életkoruk miatt nem kezdenek el sportolni. Pedig az óvatos, fokozatos és körültekintő mozgás az időseknek is jót tesz!

tovább


Szponzorált hirdetések