Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Így kerüljük el az ételmérgezést

kategória: Gyomor- és bélproblémák, Táplálkozás

Ahogy az idő melegszik, úgy nő az élelmiszer-eredetű megbetegedések kockázata. A meleg és a pára ugyanis ideális feltételeket teremt a baktériumoknak. Emiatt könnyen megromlik az étel, és ez számos betegséget okozhat.

A baktériumok rendkívüli gyorsasággal szaporodnak az élelmiszerekben. Különösen a fehérjetartalmú ételekben, a húsban, a tejtermékekben és a tojásban, valamint a magas fehérjetartalmú zöldségekben, a babban és a gabonában.

Milyen óvintézkedésekkel kerülhetjük el az ételmérgezést? Elsőként is fontos mindig kezet mosni, mivel az élelmiszer-eredetű megbetegedések elsődleges okai a mosatlan kezek - olvasható a Fox News tanácsaiban.

Annak érdekében, hogy az egyik ételről ne kerüljenek át a másikra a baktériumok, mindig gondosan el kell mosogatni a tányérokat, vágódeszkákat, amelyek érintkeztek a húsokkal, tejtermékekkel.

Főzni a megfelelő hőmérsékleten, a szükséges ideig kell, mert az megöli az esetleges baktériumokat.

2012.05.30 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Csontritkulás

Hogy idősen se kelljen bottal járnia...

Ki ne szeretné az élete második felét is jól tölteni, aktívan, jókedvvel élvezni mindazt, amit az élete kínál? Bárki tehet a szép időskorért - legszerencsésebb, ha már évtizedekkel korábban elkezdi.

tovább


Szponzorált hirdetések