Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Így kerüljük el az ételmérgezést

kategória: Gyomor- és bélproblémák, Táplálkozás

Ahogy az idő melegszik, úgy nő az élelmiszer-eredetű megbetegedések kockázata. A meleg és a pára ugyanis ideális feltételeket teremt a baktériumoknak. Emiatt könnyen megromlik az étel, és ez számos betegséget okozhat.

A baktériumok rendkívüli gyorsasággal szaporodnak az élelmiszerekben. Különösen a fehérjetartalmú ételekben, a húsban, a tejtermékekben és a tojásban, valamint a magas fehérjetartalmú zöldségekben, a babban és a gabonában.

Milyen óvintézkedésekkel kerülhetjük el az ételmérgezést? Elsőként is fontos mindig kezet mosni, mivel az élelmiszer-eredetű megbetegedések elsődleges okai a mosatlan kezek - olvasható a Fox News tanácsaiban.

Annak érdekében, hogy az egyik ételről ne kerüljenek át a másikra a baktériumok, mindig gondosan el kell mosogatni a tányérokat, vágódeszkákat, amelyek érintkeztek a húsokkal, tejtermékekkel.

Főzni a megfelelő hőmérsékleten, a szükséges ideig kell, mert az megöli az esetleges baktériumokat.

2012.05.30 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább


Szponzorált hirdetések