Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Így kerüljük el az ételmérgezést

kategória: Gyomor- és bélproblémák, Táplálkozás

Ahogy az idő melegszik, úgy nő az élelmiszer-eredetű megbetegedések kockázata. A meleg és a pára ugyanis ideális feltételeket teremt a baktériumoknak. Emiatt könnyen megromlik az étel, és ez számos betegséget okozhat.

A baktériumok rendkívüli gyorsasággal szaporodnak az élelmiszerekben. Különösen a fehérjetartalmú ételekben, a húsban, a tejtermékekben és a tojásban, valamint a magas fehérjetartalmú zöldségekben, a babban és a gabonában.

Milyen óvintézkedésekkel kerülhetjük el az ételmérgezést? Elsőként is fontos mindig kezet mosni, mivel az élelmiszer-eredetű megbetegedések elsődleges okai a mosatlan kezek - olvasható a Fox News tanácsaiban.

Annak érdekében, hogy az egyik ételről ne kerüljenek át a másikra a baktériumok, mindig gondosan el kell mosogatni a tányérokat, vágódeszkákat, amelyek érintkeztek a húsokkal, tejtermékekkel.

Főzni a megfelelő hőmérsékleten, a szükséges ideig kell, mert az megöli az esetleges baktériumokat.

2012.05.30 00:02:00

forrás: OrientPress Hírügynökség


Cikkajánló

Témakör: Nyugdíjazás

6 kérdés - mire számítson az, aki visszakerült az állami nyugdíjrendszerbe?

Az év elején búcsút vehettünk a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagságtól, röviden - és alig másfél évtizede oly gyakran hallott - közkeletű nevén a "második pillértől".

tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.


Szponzorált hirdetések