Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Így kell igazán bocsánatot kérni!

kategória: Pszichológia

Akármit is rontunk el a párunkkal - legalábbis egy bizonyos határig - egy valódi, őszinte bocsánatkéréssel mindig helyrehozhatjuk. De vigyázat, a félszívű vallomásokat azonnal kiszúrja a másik fél.

Ha gyakran megbántjuk kedvesünket, akkor bizony gyorsan eljuthatunk arra a pontra, hogy nem veszi komolyan az újabb "ne haragudj" kezdetű mondatunkat. Különösen akkor, ha ismétlődően hasonló figyelmetlenségekkel sikerül a másik hangulatát elrontanunk. 

Egy nem őszinte, csak a hangulat javítását célzó bocsánatkérés semmit sem ér, sőt igazából csak rontja a helyzetet. Azt kell éreznie párunknak, hogy a rossz néven vett tett vagy szó magunkat is ugyanannyira bánt már, mint őt. Az ilyen bocsánatkérő akció esetében a lehető legjobb, ha tényleg azt érezzük, túllőttünk a célon, és nem csak úgy teszünk, mintha minket is zavarna az esemény. 

Sokan bíznak az engesztelő vacsora és az ajándékok segítségében - a virágcsokortól a legdrágább csecsebecsékig bármi szóba jöhet ilyenkor -, de ezek is teljesen hatástalan eszközök a kiengesztelést tekintve, ha a bocsánatkérésünkkel kapcsolatban felmerül az őszintétlenség legkisebb gyanúja is a másikban.

2010.10.11 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Nyugellátás

A munkával töltött évek elteltével még nem biztos, hogy becsönget a postás. Ahhoz, hogy nyugdíjunkat megkaphassuk, számos bejelentési és igazolási kötelezettségnek kell eleget tennünk, a jogszabályokban előírt feltételek teljesülése mellett.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések