Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Így hat a fák pusztulása az emberek egészségére

kategória: Gondolta volna?, Szív- és érrendszeri betegségek

Az Amerikai Erdészeti Szolgálat (USFS) legfrissebb tanulmányában azt vizsgálták, hogyan hat a fák pusztulása az emberek egészségi állapotára. Geoffrey Donovan, a USFS északnyugati részlegének kutatója munkatársaival azt vizsgálta: miként hatott az ország keleti és középnyugati részében élők egészségére százmillió fa elpusztulása, ami jelentős változásnak tekinthető a természetes környezetben.

A ScienceDaily.com hírportál közlése szerint összesen 15 szövetségi állam 1296 megyéjének adatait tekintették át az 1990 és 2007 közötti időszakból. Azokat a területeket vették vizsgálat alá, ahol elszaporodott a kőrisfákat megfertőző, eredetileg Ázsiából származó smaragd kőris kéregbontó (Agrilus planipennis) bogár.

Az adatok alapján kiderült, hogy a szóban forgó megyékben 15 ezerrel több szív- és érrendszeri zavarokból származó haláleset következett be azokhoz a területekhez képest, ahol a kőrisfák nem pusztultak ki. A légzőszervi betegségek hatezerrel több áldozatot mutattak ki az érintett körzetekben.

2013.01.22 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Ügyintéző

6 kérdés - mielőtt hitelt venne fel

Van az úgy, hogy nagyon kell a pénz, nincs mese. Hiába tudja józan eszével az ember, hogy a kölcsön kapott pénzt költve azt éli fel, amit még meg sem keresett, és sok esetben csak annyit ér el ezzel, hogy későbbre tolja a gondot, amitől most fáj a feje.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések