Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Így használja a kézfertőtlenítőket!

kategória: babaszoba.hu, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy

A kézfertőtlenítő zselék jó alternatívát nyújtanak, ha nincs éppen mosdó a közelben, de csak ha helyesen használjuk azokat!

Néhány tipp a kézfertőtlenítő helyes használatához:

- Először is ellenőrizze a gél alkoholtartalmát! Csak olyan fertőtlenítőt vegyen, ami legalább 60 százalékban tartalmaz alkoholt, különben nem kellően véd a baktériumoktól és vírusoktól.

Tippünk

Többféle kézfertőtlenítőt rendelhet házhoz szállítással:
Lunette fertőtlenítő kendők
HiGeen - Kéztisztító zselé cit­rom illattal
Bradoman fertőtlenítő kendő


- Használjon kellő mennyiséget, a szakértők ajánlása szerint ez körülbelül 7 gramm, ami egy nagyobb pénzérme nagyságú adag, ez kellőképpen benedvesíti az egész tenyeret, külső és belső oldalát egyaránt.
- Mivel ezek a szerek csak közvetlen kontaktus esetén pusztítják el a baktériumokat, ezért ügyeljen arra, hogy ne maradjon ki egyetlen folt sem. Jól dörzsölje meg, hagyjon időt, hogy a bőre magába szívja a zselét.
- Ne nyúljon semmihez míg keze ismét teljesen száraz nem lesz (ha ez 10-15 másodpercen belül bekövetkezik, akkor kevés zselét használt).
- A fertőtlenítő jelentősen kiszárítja a bőrt, ezért használjon mellette hidratáló krémet, vagy keresse a kettő kombinációját.
- Tartson kisebb kiszerelésű fertőtlenítőket táskájában, kocsijában és használja, ha különösen fertőzött felületekkel kerül érintkezésbe (nyilvános wc, kilincs, mások keze).
- Ha keze különösen piszkos vagy vérzik, akkor inkább szappant vagy tiszta vizet használjon. 
- Semmiképpen ne használja rendszeresen a kézfertőtlenítőt szappan helyett!

2010.06.06 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Minden második nőnél bekövetkezik

Alig van Magyarországon család, amelyben ne fordulna elő, hogy valamelyik nagyszülő rosszul lép, elesik, és combnyaktöréssel, csigolyasérüléssel kórházba kerül. Pedig mindez nem a "korral jár", hanem legtöbbször a csontritkulás következménye.

tovább

Tippek:

Egy tartalmas, őszinte beszélgetés hozzásegít a lelki egyensúlyhoz, megkönnyebbülést hoz, feloldja a szorongásokat. Érdemes egy nagy levegőt venni, és megszervezni, akár még ma estére is sikerülhet.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések