Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Így használja a kézfertőtlenítőket!

kategória: babaszoba.hu, Egészségügyi tájékoztatás, Fertőző betegségek, Gyermek-egészségügy

A kézfertőtlenítő zselék jó alternatívát nyújtanak, ha nincs éppen mosdó a közelben, de csak ha helyesen használjuk azokat!

Néhány tipp a kézfertőtlenítő helyes használatához:

- Először is ellenőrizze a gél alkoholtartalmát! Csak olyan fertőtlenítőt vegyen, ami legalább 60 százalékban tartalmaz alkoholt, különben nem kellően véd a baktériumoktól és vírusoktól.

Tippünk

Többféle kézfertőtlenítőt rendelhet házhoz szállítással:
Lunette fertőtlenítő kendők
HiGeen - Kéztisztító zselé cit­rom illattal
Bradoman fertőtlenítő kendő


- Használjon kellő mennyiséget, a szakértők ajánlása szerint ez körülbelül 7 gramm, ami egy nagyobb pénzérme nagyságú adag, ez kellőképpen benedvesíti az egész tenyeret, külső és belső oldalát egyaránt.
- Mivel ezek a szerek csak közvetlen kontaktus esetén pusztítják el a baktériumokat, ezért ügyeljen arra, hogy ne maradjon ki egyetlen folt sem. Jól dörzsölje meg, hagyjon időt, hogy a bőre magába szívja a zselét.
- Ne nyúljon semmihez míg keze ismét teljesen száraz nem lesz (ha ez 10-15 másodpercen belül bekövetkezik, akkor kevés zselét használt).
- A fertőtlenítő jelentősen kiszárítja a bőrt, ezért használjon mellette hidratáló krémet, vagy keresse a kettő kombinációját.
- Tartson kisebb kiszerelésű fertőtlenítőket táskájában, kocsijában és használja, ha különösen fertőzött felületekkel kerül érintkezésbe (nyilvános wc, kilincs, mások keze).
- Ha keze különösen piszkos vagy vérzik, akkor inkább szappant vagy tiszta vizet használjon. 
- Semmiképpen ne használja rendszeresen a kézfertőtlenítőt szappan helyett!

2010.06.06 00:02:00

forrás: Medipress


Tippek:

Nyugodtabban alszunk, ha nincs túl meleg a hálószobában. Érdemes ezt a helyiséget egy kicsit kevésbé fűteni. Az ideális alvási hőmérséklet 16-18 C körül van. A programozható fűtéssel a felkelés idejére csinálhatunk picit melegebbet.


Szponzorált hirdetések