Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Így gyógyíthat homeopátiával gyereket, sportolót és állatot

kategória: Alternatív medicina, Egészségügyi tájékoztatás, Gyermek-egészségügy, Új termékek, szolgáltatások

Három hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett a SpringMed Kiadó, amelyek az egyre népszerűbb homeopátiás orvoslásról szólnak.
A Homeopátia és a gyermek, a Homeopátia és a sport és a Homeopátia és a kutya című könyveket az Alexandra Könyváruházban mutatták be az érdeklődő orvosoknak és a sajtónak.

A homeopátia úgynevezett komplementer medicina, alkalmas a hagyományos, konvencionális orvoslás kiegészítésére, és sok betegség esetén önálló terápiaként is - mondta a könyvbemutatón dr. Yves Groult, a Boiron Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, képünkön bal oldalt.

Egyes esetekben olyan betegségek gyógyítására is alkalmas, amelyeket kémiai vegyületekkel csak kezelni lehet. A homeopátia információ alapú gyógyítás, a szervezet öngyógyító mechanizmusát kelti életre, ezért lehetséges például, hogy a megfelelő, egyénre szabott homeopátiás szer használatával gyógyítható az asztma és az allergia - válaszolta a HáziPatika.com kérdésére dr. Zarándi Ildikó, a CEDH homeopátiás oktató szervezet igazgatója, homeopata orvos.
Hozzátette, hogy minden olyan esetben gyógyulást ehet elérni, ahol a folyamat még visszafordítható. Természetesen vannak betegségek, amelyeknél a homeopátia sem hoz eredményt, és van, ahol a konvencionális orvoslás kiegészítésére, a tünetek enyhítésére kell és lehet használni. Példának hozták a mellrák kemoterápiájakor fellépő heves hányingert és hányást, mely homeopátiás szerekkel hatékonyan csillapítható. De cukorbetegség esetén homeopátiával nem váltható ki az inzulinkezelés, a diabétesz szövődményeinek megelőzésére azonban alkalmas.

A könyveket bemutató szakemberek kiemelték, hogy a homeopátiának nincs káros mellékhatása, tehát rossz szer választása esetén sem történik baj.

A placebo hatás cáfolatára az állatgyógyászat nagyon alkalmas, hiszen az állat nem tud hinni egy szer hatékonyságában - mondta dr. Mátray Árpád, a Magyar Állatorvosi Kamara Alternatív Állatgyógyászati Tagozatának elnöke.
A Homeopátia és a kutya című könyv állatorvosoknak és kutyatartóknak is hasznos ismereteket nyújt a gyengéd, természetes gyógyításra. A könyv abc-sorrendben, könnyen követhetően írja le a gyakori betegségeket, problémákat, és ezekre ad útmutatót, gyakorlati tanácsokat.

A Homeopátia és a gyermek című kiadvány gyakorlatias tanácsokkal látja el a gyermekéről gondoskodó olvasót, benne megtalálhatók a leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szerek, valamint klinikai indikációik és alapanyaguk leírása is.

A Homeopátia és a sport című könyv nagy segítség lehet sportorvosoknak, edzőknek, illetve "csupán" napi rendszerességgel sportolóknak is, mivel gyors és nem doppingszernek minősülő készítményekkel segíthetik az izmok, ízületek, immunrendszer gyors regenerálódását.

Kéky Kira

2008.09.24 15:17:22

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.


Szponzorált hirdetések