Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Húszéves V. Kulcsár Ildikó rovata

kategória: Gondolta volna?

Húsz év alatt csaknem százezer olvasói levél érkezett V. Kulcsár Ildikó "Ne félj, mesélj!" című rovatához, nehéz helyzetben élő, tanácstalan vagy bajba jutott emberek kérték az újságíró segítségét. A rovat cikkeiből két kötet is napvilágot látott.

Február 6-án ünnepelte az 50plusz.hu Melegedő rovatát is jegyző V. Kulcsár Ildikó a Nők Lapja hetilapban megjelenő olvasói rovata huszadik születésnapját. Az 1993. február 6. óta töretlenül népszerű, kéthetente megjelenő levélváltások során néha félelmetes titkokat árulnak el az olvasók, de sokan konkrét segítséget is kérnek. Húsz év alatt közel százezer levél érkezett, amelyek azóta is folyamatosan töltik meg a ma már Ne félj, mesélj! című rovatot. A magyar olvasók mellett számos levél érkezik Ausztráliából, Kanadából, New Yorkból, Svédországból, Dániából, Erdélyből és a Felvidékről is.

"Olyan a rovat, mint egy szociológiai szonda, amely megmutatja, hogy mikor mi szorít, hol a szegénység, hol a szingliség, de közben történnek olyan csodák is, amelyeket ha nem én élek át, nem is hiszem el" - mondta V. Kulcsár Ildikó. Példaként mesélt egy bajba jutott, gyermekét egyedül nevelő édesanyáról, akit a tanári állásából rúgtak ki, és hosszú állástalanság után "férfiakból próbált megélni". Ildikó megírta a megrázó történetet, és a cikk megjelenése után, másnap recepciós állást kínáltak a tanárnőnek, amelyet azonnal betölthetett. Egy másik családban kilenc árván maradt gyermeken segített egy vállalkozó hárommillió forinttal, ebből rendbe tudták hozni házukat, és a két legidősebb testvér a kicsik gyámja lett, így mentve meg őket a nevelőotthontól.

"Talán azért tudok segíteni és végzem a legnagyobb szeretettel immár húsz éve ezt a munkát, mert nagyon stabil család vesz körül, és ez karban tart érzelmileg. Az emberek általában nem a sok munkától szenvednek igazán, hanem a szeretetlenségtől" - vallja az újságíró.

"Mindig vannak aktuális témák: most például a szegénység és a látszatra indok nélkül felbomló kapcsolatok a hozzám érkező levelek legfőbb témái. Sok kapcsolat borul fel, ami működhetne, ha egy kicsit türelmesebbek lennénk, ha nemcsak kivetítenénk a rosszat, hanem néha leülnénk és végiggondolnánk azt, hogy én mit hibáztam. Úgy érzem, a lelki problémákban tudok leginkább segíteni, és kapok örömteli visszajelzést is, hogy néha sikerül".

V. Kulcsár Ildikó hétről hétre jelentkezik az 50plusz.hu Melegedő rovatával is. Évek óta járja az országot az "Egy korty derű" című estjével, de szerveztek már neki olvasótalálkozót Kanadában, Ausztriában, Erdélyben és a Felvidéken is. Eddig hét könyve jelent meg, jelenleg a nyolcadikon dolgozik.

2013.02.09 00:02:00

forrás: MTI


Tippek:

A piaci és főként haza zöldségek frissebbek, ezért nagyobb vitamintartalmuk. Ha nyugdíjas, kihasználhatja a délelőtött, a piac általában szerdán délelőtt a legolcsóbb.


Szponzorált hirdetések