Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Húsfaló baktériumok tesztje

kategória: Bőrgyógyászat, Fertőző betegségek, Gyógyszerészet

Két egyszerű vérvizsgálati módszert is felfedeztek, mely segít az úgy nevezett húsfalóbaktérium-fertőzés diagnózisában.

A fertőzés fizikai tünetei a bíbor színű bőr és gázhólyagok kialakulása a bőr felszíne alatt. Azon betegek esetében, akik nem mutatják ezen egyértelmű jeleket, az emelkedett fehérvérsejt szám vagy a csökkent plazma-nátrium szint segít a betegség felismerésében.

"Ezen egyszerű vizsgálatok elvégzése rendkívül hasznos a betegség kizárásában" - mondta Christiande Virgilio, a Los Angeles-i Biomedicinai Kutató Intézet vezető kutatója. " Annak eldöntése, hogy valaki hordozza-e a fertőzést életbevágóan fontos, mert a gyors beavatkozás nagyobb túlélési esélyeket biztosít a beteg számára."

Kötőszöveti pusztulással járó betegségek ritkán fordulnak elő és rendkívül gyorsan fejlődnek ki, ezért a halálozási ráta elérheti a 73 százalékot is. Korábbi kutatások alapján a leghatásosabb kezelés az azonnali sebészi beavatkozás, viszont a kórisme felállítása nem volt egyértelmű. A megkésett diagnózis pedig elodázhatja a potenciálisan életmentő sebészi beavatkozást.

2008.12.09 12:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Titóniusz, Descartes, Hufeland és a többiek

Az ember ősidőktől kezdve szeretne hosszabban élni, és természetesen vágyai között szerepel a halhatatlanság is. Szeretne aktív, önálló, boldog életet élni, bajok, betegségek, nyomorúságok nélkül. Számos mítosz, legenda dolgozza fel ezt a vágyat.

tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések