Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Húsfaló baktériumok tesztje

kategória: Bőrgyógyászat, Fertőző betegségek, Gyógyszerészet

Két egyszerű vérvizsgálati módszert is felfedeztek, mely segít az úgy nevezett húsfalóbaktérium-fertőzés diagnózisában.

A fertőzés fizikai tünetei a bíbor színű bőr és gázhólyagok kialakulása a bőr felszíne alatt. Azon betegek esetében, akik nem mutatják ezen egyértelmű jeleket, az emelkedett fehérvérsejt szám vagy a csökkent plazma-nátrium szint segít a betegség felismerésében.

"Ezen egyszerű vizsgálatok elvégzése rendkívül hasznos a betegség kizárásában" - mondta Christiande Virgilio, a Los Angeles-i Biomedicinai Kutató Intézet vezető kutatója. " Annak eldöntése, hogy valaki hordozza-e a fertőzést életbevágóan fontos, mert a gyors beavatkozás nagyobb túlélési esélyeket biztosít a beteg számára."

Kötőszöveti pusztulással járó betegségek ritkán fordulnak elő és rendkívül gyorsan fejlődnek ki, ezért a halálozási ráta elérheti a 73 százalékot is. Korábbi kutatások alapján a leghatásosabb kezelés az azonnali sebészi beavatkozás, viszont a kórisme felállítása nem volt egyértelmű. A megkésett diagnózis pedig elodázhatja a potenciálisan életmentő sebészi beavatkozást.

2008.12.09 12:10:01

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nem "pszichomasszázs"

A betegségek kezelésének leggyorsabb módja, ha bekapjuk a gyógyszert - a gyógyszergyártók nagy örömére. A pszichoterápia azonban nem csak tüneti segítséget nyújt, hanem a probléma gyökerét keresi.

tovább

Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések