Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hozzon egy fájdalomcsillapítót, robotnővérke!

kategória: Balesetek, elsősegély, Gondolta volna?, Új termékek, szolgáltatások

Kórházakban "dolgozó" robotnővérekről számol be blogjában Meskó Bertalan.

A Twendy-One névre keresztelt robot hamarosan megjelenhet a japán kórtermekben, mint a páciensek legfőbb segédje, aki lesi minden kívánságukat. Nem az elgépiesedésről van szó - írja a nemzetközi trendeket figyelő debreceni medikus - hanem olyan munkák elvégzéséről, melyekhez nem feltétlenül van szükség emberi kézre vagy munkaidőre.

Arra kellett figyelniük a fejlesztőknek, hogy viszonylag emberbarát külsejű robotot alkossanak, mely sok irányban, sok szögben képes mozogni, felemelni tárgyakat, akár betegeket. Éppen ezért nem lehet rajtuk olyan kialakítás, amivel megsérthetnék a beteget, vagy például kábelek sem lóghatnak ki a berendezésből.

2009.01.02 00:02:00

forrás: HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Négylábú gyógyítók

Az állatokkal való együttélés, az állatok terápiás alkalmazása javítja az idős emberek életminőségét és egészségi állapotát. Miért olyan hasznos az időskori háziállattartás? Mit adhatnak a négylábú "doktorok"?

tovább

Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.


Szponzorált hirdetések