Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hőségriasztás, erős sugárzás, majd jégeső!

kategória: Bőrgyógyászat, Egészségügyi tájékoztatás, Öregedés, Szív- és érrendszeri betegségek, Vészhelyzetek, katasztrófák

Másodfokú hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ térképén narancssárga színnel jelölt területeken szerdától három napon keresztül 25 fok felett lesz majd a napi középhőmérséklet. Dél-Alföldön ma a 27 fokot is eléri a napi középhőmérséklet, tehát az éjszakai lehűlést is beleszámolva az átlaghőmérséklet 27 fok körül várható. Ez már veszélyt jelenthet az idősek és betegek egészségére, mivel éjszakára sem tud felfrissülni a szervezet.

Szerdán az UV-B sugárzás is erős lesz, 20-30 perc alatt megéghet a bőr védelem nélkül.

A következő 3 napban az aszfalton, a betonon a 40-45 fokot is meghaladhatja majd a hőmérséklet.

A hőmérséklet péntekre tetőzik az ország déli részén, ekkor 37-38 fok várható. A hőmérsékleti csúcsot aztán szombat-vasárnap viharok, jégeső és erős szél követi.

A nitrogén-oxidok, a szálló porok és a talajközeli ózon
koncentrációja a főváros egyes részein átmenetileg elérheti az
egészségügyi határértéket - olvasható a figyelmeztetés az OMSZ honlapján.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legalacsonyabb riasztása a sárga, ezt akkor adják ki, ha a napi középhőmérséklet megközelíti a 25 fokot.
Narancssárga riasztás van, ha a napi középhőmérséklet három napon át meghaladja a 25 fokot, és/vagy egy napon átlépi a 27-et.
A legerősebb, harmadik fokozatú más néven vörös riasztást akkor adja ki az OMSZ, ha az előrejelzések szerint három napon keresztül 27 fok fölötti lesz a napi átlaghőmérséklet.

2008.08.13 10:25:35

forrás: HáziPatika.com


Tippek:

Amikor úgy enne valamit, valójában sokszor csak szomjas. Bármily furcsán hangzik, az embereket gyakran megtéveszti hiányérzetük. Először mindig kezdje ivással, és figyelje, valóban éhes-e még. A hideg gyümölcsteát ajánljuk szomjoltónak.


Szponzorált hirdetések