Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hormonkezelést fejlesztettek ki idős hölgyek számára

kategória: Gyógyszerészet, Hormonok, Nőgyógyászat, Változókor

Jó tudni

DHEA : dehydro-epie-androsterone. A DHEA az agyban, a bőrben, és a mellékvesében termelődik. A DHEA a mellékvese által termelt elsődleges nemi hormon, és helyenként "anyahormonnak" is nevezik, mivel számos egyéb hormon prekurzora is egyben, pl. a tesztoszteron előanyaga. Gyakorlatilag az ösztrogén, a tesztoszteron, a progeszteron és a kortikoszteron előanyaga. A DHEA szervezetünk által legnagyobb mennyiségben előállított szteroidszerű hormon. Sablonosan fogalmazva, ahogy átáramlik a vérrel a szervezeten, olyan hormonná alakul át, amilyenre a szervezetnek épp a legnagyobb szüksége van. A DHEA kiegészítőket yamgyökérből állítják elő, mindazonáltal ehhez laboratóriumra és 6-8 komplikált kémiai reakcióra van szükség. Más szavakkal, szervezetünk nem képes kinyerni a DHEA-t a nyers yamgyökérből.

Újfajta nőgyógyászati kezelés kifejlesztésébe kezd a Bayer a EndoCeutics-szal közösen. A fejlesztés ezúttal a poszt-menopauza hatása alatt álló idős hölgyeket célozza meg, akiknél igen gyakori a vaginális anrophia (egyfajta húgyúti betegség), amely szexuális diszfunkciókhoz vezethet.

A jövő eljárása - melyet egyelőre Vaginormnak kereszteltek - fokozza a DHEA szteroidszintet a női szervezetben, mivel ennek szintje az idő előrehaladtával mindkét nem szervezetében csökken. A nők esetében ez azt jelenti, hogy a hüvelyi szövetek valamelyest megváltoznak, kissé kiszáradnak, ez pedig kényelmetlen érzéshez, és nem utolsó sorban fájdalmas szexuális együttlétekhez vezethet.


Az üzlet kiterjed a termék harmadik fázisos, azaz embereken történő klinikai kipróbálására és piacra vitelére is. A vállalat nyilatkozata szerint Kanadában 330 millió dollárt költenek majd a kutatásra. A baby boomerek generációja (a II. világháború után születettek generációja, azaz a demográfiai robbanás gyermekeinek csoportja) lassan nyugdíjas korba lép, a gyógyszercégek pedig igyekeznek olyan, a szervezet számára "csalóka" kezeléseket kidolgozni az idős nők körében előforduló szexuális diszfunkciókra, melyek - hatásmechanizmusát tekintve - a hasonló korú férfiaknak készült potencianövelők hasonmását jelenthetik a későbbiekben.

Az EndoCeutics reményei szerint világszerte 360 millió, 50 év feletti nő életminőségét tudná feljavítani az új fejlesztés.

2010.10.08 10:40:46

forrás: Medipress


50plusz.hu Fórum

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!


Szponzorált hirdetések