Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hogyan válasszunk terapeutát?

kategória: Pszichológia, Stressz

Amikor a stressz és a problémák felhalmozódnak életünkben, szükségünk van valakire, akinek mesélhetünk gondjainkról. Bölcs dolog ilyenkor szakemberhez fordulni. A terapeuta lehet az a személy, akiben megbízunk, aki átsegít a nehéz időszakon.

Ahhoz azonban, hogy a legjobb eredményt érjük el, olyan kezelőorvost érdemes választanunk, akivel könnyen meg tudjuk találni a közös hangot, tudunk beszélgetni. A hozzánk illő terapeuta megtalálásához segítséget nyújthatnak a következő tippek.

1. A személyes ajánlás sokat segíthet. Ha lehetséges, próbáljunk tanácsot kérni olyan embertől, aki hasonló érzelmi problémákon ment át.

2. Egy kezelőorvos végzettsége is sokat elárulhat arról, mennyire kezeli jól a problémákat. Természetesen gondot okozhat a túlképezettség is, de azért fontos a tapasztalat.

3. Ha félünk, ha tartunk attól, hogy egy vadidegen terapeutához forduljunk, vegyünk fontolóra egy próbakonzultációt. Ennek során felmérhetjük, mennyire rokonszenves az új orvos.

2012.03.13 00:02:00

forrás: orientpress.hu


Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések