Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hogyan válasszunk terapeutát?

kategória: Pszichológia, Stressz

Amikor a stressz és a problémák felhalmozódnak életünkben, szükségünk van valakire, akinek mesélhetünk gondjainkról. Bölcs dolog ilyenkor szakemberhez fordulni. A terapeuta lehet az a személy, akiben megbízunk, aki átsegít a nehéz időszakon.

Ahhoz azonban, hogy a legjobb eredményt érjük el, olyan kezelőorvost érdemes választanunk, akivel könnyen meg tudjuk találni a közös hangot, tudunk beszélgetni. A hozzánk illő terapeuta megtalálásához segítséget nyújthatnak a következő tippek.

1. A személyes ajánlás sokat segíthet. Ha lehetséges, próbáljunk tanácsot kérni olyan embertől, aki hasonló érzelmi problémákon ment át.

2. Egy kezelőorvos végzettsége is sokat elárulhat arról, mennyire kezeli jól a problémákat. Természetesen gondot okozhat a túlképezettség is, de azért fontos a tapasztalat.

3. Ha félünk, ha tartunk attól, hogy egy vadidegen terapeutához forduljunk, vegyünk fontolóra egy próbakonzultációt. Ennek során felmérhetjük, mennyire rokonszenves az új orvos.

2012.03.13 00:02:00

forrás: orientpress.hu


Cikkajánló

Témakör: Egészség

A "száraz" öregségért

A vizelettartási zavar (inkontinencia) idős korban olyannyira gyakori, hogy már-már az előrehaladott életkor velejárójának is tekinthető. A felmérések szerint minden harmadik otthon élő idős embernek kisebb-nagyobb gondja van vele.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések