Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hogyan válasszunk terapeutát?

kategória: Pszichológia, Stressz

Amikor a stressz és a problémák felhalmozódnak életünkben, szükségünk van valakire, akinek mesélhetünk gondjainkról. Bölcs dolog ilyenkor szakemberhez fordulni. A terapeuta lehet az a személy, akiben megbízunk, aki átsegít a nehéz időszakon.

Ahhoz azonban, hogy a legjobb eredményt érjük el, olyan kezelőorvost érdemes választanunk, akivel könnyen meg tudjuk találni a közös hangot, tudunk beszélgetni. A hozzánk illő terapeuta megtalálásához segítséget nyújthatnak a következő tippek.

1. A személyes ajánlás sokat segíthet. Ha lehetséges, próbáljunk tanácsot kérni olyan embertől, aki hasonló érzelmi problémákon ment át.

2. Egy kezelőorvos végzettsége is sokat elárulhat arról, mennyire kezeli jól a problémákat. Természetesen gondot okozhat a túlképezettség is, de azért fontos a tapasztalat.

3. Ha félünk, ha tartunk attól, hogy egy vadidegen terapeutához forduljunk, vegyünk fontolóra egy próbakonzultációt. Ennek során felmérhetjük, mennyire rokonszenves az új orvos.

2012.03.13 00:02:00

forrás: orientpress.hu


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Ne nyugodjon, alkosson!

Vajon megőrizhetjük-e szellemi frissességünket, ha időskorban is alkotunk, kreatív elfoglaltságokat találunk magunknak? Éljünk tevékeny életet, legyen részünk az alkotás örömében, hogy elkerüljük az üres hétköznapokat, s értelmet leljünk a...

tovább

Tippek:

A zöld tea rendszeres fogyasztása esetén bizonyított, hogy a koleszterin olyan kémiai változásokon megy át, ami végső soron fokozza a kiválasztását a szervezetből, így kevésbé tud lerakódni az erek falában.


Szponzorált hirdetések