Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hogyan működik az allergia elleni oltás?

kategória: Allergia, Gyógyszerészet

Az immunterápia, vagy más néven vakcináció segíthet legyőzni az allergiás tüneteket, bár az oltások nem minden ember esetében hatékonyak.

A szakértők kifejezetten ellenjavallják az immunterápiát abban az esetben, ha a beteg béta-blokkolókat szed, illetve vérnyomás- és szívproblémái vannak. Minden esetben jó tanácsként elmondható, hogyha immunterápiába kezdenénk, mindenek előtt keressünk egy jó allergológust.

Az allergia elleni vakcináció egy sor oltásból áll, amelyek idővel érzéketlenné teszik szervezetünket az allergénekkel szemben. Általában heti két oltással kezdődik a kezelés, majd később havi, félévi és évi rendszerességgel kell megkapni az oltásokat.

Az allergia elleni oltásokat általában szénanátha és asztma kezelésére szokták alkalmazni. Az allergia elleni oltás ezen kívül alkalmas az egyes rovarcsípésekkel szembeni túlérzékenység kezelésére is, de ételallergia kezelésére nem.
Az immunizálás előtt az orvosok bőrteszttel igazolják az allergiát, és meghatározzák, mely allergénekre vagyunk érzékenyek.

Természetesen az allergia elleni oltások nem hoznak azonnal enyhülést. A kívánt hatás általában csak a kezelés első-második évétől jelentkezik. Egyeseknél ez a tünetek teljes megszűnését jelenti, másoknak viszont továbbra is szükségük lesz allergia elleni gyógyszereikre. Mivel az allergia rendkívül komplex betegség, ezért ennek magyarázata egyelőre ismeretlen.

Animáció: HáziPatika.com

2010.06.18 00:02:00

forrás: Medipress


Cikkajánló

Témakör: Lélek

A jó házasság fiatalít

Az életet meghosszabbító tényezők között a negyedik helyen, a házasságon kívüli szerelemtől való tartózkodás, ötödiken pedig a boldog házasság áll - írja Hufeland 1796-ban. Sajnálatos tény, hogy a házasság kezdi elveszíteni valódi értékét, tartalmát.

tovább


Szponzorált hirdetések