Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hogy készülünk a nyugdíjra Magyarországon?

kategória: Öregedés

A 35 éven felüli aktív alkalmazottak 20 százaléka foglalkozik azzal, hogy miből él meg nyugdíjas korában, míg 59 százalékuk nem szentel ennek komolyabban figyelmet. Ez derül ki az Aegon Magyarország megbízásából a BellResearch által készített felmérésből. Akik foglalkoznak a nyugdíjukkal, azok 10-30 ezer forint havi megtakarítással számolnak, úgy vélik, ennyit kell félretenni öregkorukra.

A 35 évnél idősebbek körében végzett felmérés másik tanulsága, hogy a megkérdezettek többsége a család feladatának tekinti az idősek ellátását. A sorban csak második helyen áll az állam, a harmadik helyen pedig az önköltségi alapon működő ellátó intézményeket, idősotthonokat említették. A válaszadók szerint az ilyen intézmények közül az államiak színvonala közepes, a magánkézben lévők pedig drágák.

A kutatásban megkérdezettek 60 százaléka aggódik komolyan a megtakarításai miatt. Ez arra utal, hogy a magyarok elbizonytalanodtak a bankok és más pénzügyi szolgáltatók stabilitásával, és a szabályozói környezettel kapcsolatban.

2011.09.18 00:02:00

forrás: MTI


Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések