Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hízás és műtét gyomorszűkítés után

kategória: Elhízás, Gyomor- és bélproblémák, Táplálkozás

A páciensek 20 százaléka hízik vissza gyomorszűkítés után pár évvel, mert a gyomor kitágul.
Ekkor megnő a hipertónia, a cukorbetegség és a szív-érrendszeri megbetegedések kockázata. A Kaliforniai Egyetem San Diego-i Klinikájának Elhízáskezelési Központja most egy új, vágás nélküli eljárást nyújt a gyomor bypass műtét utáni ismételt elhízás visszafordítására.

Médiatár főoldal
animáció

Laparoszkópiás gyomorszűkítés

Laparoszkópiás gyomorszűkítés
"Eddig a gyomor bypass műtétek kijavítása költséges és bonyolult volt, a páciensek számára más kezelési lehetőség nem volt, most azonban új módszert találtak a szakemberek" - közölte Dr. Santiago Horgan, az Elhízáskezelési Központ igazgatója.

Szájon át vezettek be műszereket, így belülről csökkentették a beteg gyomorméretét: a beteg ismét tudott fogyni. Kaliforniában az első ilyen műtétet 2008. május 14-én végezte el Horgan és Dr. Garth Jacobsen.

A hegmentes beavatkozás elvégzéséhez egy kis, hajlékony endoszkópot és műtéti eszközöket vezetnek le a szájon át a gyomor üregébe. Az eszközöket szövetek fogására, hajlítására és varrására használják a gyomorszáj átmérőjének és a gyomor térfogatának csökkentéséhez. Az eljárás során egyetlen vágás sem történik a páciens bőrén.

A bőrbemetszések kiiktatásának az az előnye, hogy csökken a fertőzések kockázata, a műtét után kevesebb a fájdalom, gyorsabb a felépülés, és nem lesznek hegek a hasbőrön.

A műtét ideális jelöltjei azok a betegek, akik korábban sikeresen lefogytak a gyomor bypass műtétet követően, de azóta ismét híznak. Egy megelőző szűrés után a páciensek egy sor kiértékelésen mennek át, beleértve a táplálkozási és diétás tanácsadást, egy teljes orvosi és endoszkópos vizsgálatot.

Az Egyesült Államokban több mint 15 millió ember küzd súlyos elhízással. Az elhízás műtéti kezelése az utóbbi években jelentősen emelkedett.
Az Egyesült Államokban évente több mint 200 000 ember esetében hajtanak végre elhízás miatt végzett műtétet, és több mint 125 000 páciens vár jelenleg is revíziós műtétre.

2008.05.26 16:07:59

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Rajtam már csak a félhomály segít

A korosodó nők pontosan értik miről szól ez a mondat. Úgy érzik, hogy a "tünde fény" csak a fiataloknak kedvez. Jó megvilágításban ugyanis minden redő, ránc, folt, bőrhiba bosszantóan látványos. Tenni kell valamit, hogy emiatt ne kelljen sötétben élni.

tovább

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések