Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hízás és műtét gyomorszűkítés után

kategória: Elhízás, Gyomor- és bélproblémák, Táplálkozás

A páciensek 20 százaléka hízik vissza gyomorszűkítés után pár évvel, mert a gyomor kitágul.
Ekkor megnő a hipertónia, a cukorbetegség és a szív-érrendszeri megbetegedések kockázata. A Kaliforniai Egyetem San Diego-i Klinikájának Elhízáskezelési Központja most egy új, vágás nélküli eljárást nyújt a gyomor bypass műtét utáni ismételt elhízás visszafordítására.

Médiatár főoldal
animáció

Laparoszkópiás gyomorszűkítés

Laparoszkópiás gyomorszűkítés
"Eddig a gyomor bypass műtétek kijavítása költséges és bonyolult volt, a páciensek számára más kezelési lehetőség nem volt, most azonban új módszert találtak a szakemberek" - közölte Dr. Santiago Horgan, az Elhízáskezelési Központ igazgatója.

Szájon át vezettek be műszereket, így belülről csökkentették a beteg gyomorméretét: a beteg ismét tudott fogyni. Kaliforniában az első ilyen műtétet 2008. május 14-én végezte el Horgan és Dr. Garth Jacobsen.

A hegmentes beavatkozás elvégzéséhez egy kis, hajlékony endoszkópot és műtéti eszközöket vezetnek le a szájon át a gyomor üregébe. Az eszközöket szövetek fogására, hajlítására és varrására használják a gyomorszáj átmérőjének és a gyomor térfogatának csökkentéséhez. Az eljárás során egyetlen vágás sem történik a páciens bőrén.

A bőrbemetszések kiiktatásának az az előnye, hogy csökken a fertőzések kockázata, a műtét után kevesebb a fájdalom, gyorsabb a felépülés, és nem lesznek hegek a hasbőrön.

A műtét ideális jelöltjei azok a betegek, akik korábban sikeresen lefogytak a gyomor bypass műtétet követően, de azóta ismét híznak. Egy megelőző szűrés után a páciensek egy sor kiértékelésen mennek át, beleértve a táplálkozási és diétás tanácsadást, egy teljes orvosi és endoszkópos vizsgálatot.

Az Egyesült Államokban több mint 15 millió ember küzd súlyos elhízással. Az elhízás műtéti kezelése az utóbbi években jelentősen emelkedett.
Az Egyesült Államokban évente több mint 200 000 ember esetében hajtanak végre elhízás miatt végzett műtétet, és több mint 125 000 páciens vár jelenleg is revíziós műtétre.

2008.05.26 16:07:59

forrás: Medipress/HáziPatika.com


Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább


Szponzorált hirdetések