Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hiánycikk a tetanusz injekció

kategória: Gyógyszerészet, Vészhelyzetek, katasztrófák

A tetanusz injekció akut hiányának megszüntetése érdekében a gyógyszerészeti intézet az igénylő kórházaknak egyedi behozatalra adott ki engedélyt, illetve az állami készletekben lévő készítmények átcsoportosítására is lépéseket tett - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet.

A tetanusz injekció életmentő gyógyszernek minősül miután valamennyi szúrt, harapott, lőtt sérülés esetén kötelezően adni kell a sérülteknek. Hivatalos közlés szerint az injekció átmeneti hiányát a belgiumi gyártóhelyen történt fennakadások okozzák.

A hiány fedezésére szolgáló mennyiséget a forgalomba hozatali engedély jogosultja külföldi készletekből pótolja. Az ehhez szükséges engedélyt adta ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet, a készítmény csütörtökre kerülhet a kórházakba.

2011.10.04 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nemcsak a húszéveseké a világ

Jaj, dehogynem! - sóhajt fel ötvenéves barátnőm, aki hosszabb ideje egyedül él, és már a sokadik társkereső próbálkozása is kudarcot vallott. Tényleg ennyire nehéz bizonyos életkor felett társra találni?

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

50plusz.hu Fórum

Szponzorált hirdetések