Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hiánycikk a tetanusz injekció

kategória: Gyógyszerészet, Vészhelyzetek, katasztrófák

A tetanusz injekció akut hiányának megszüntetése érdekében a gyógyszerészeti intézet az igénylő kórházaknak egyedi behozatalra adott ki engedélyt, illetve az állami készletekben lévő készítmények átcsoportosítására is lépéseket tett - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet.

A tetanusz injekció életmentő gyógyszernek minősül miután valamennyi szúrt, harapott, lőtt sérülés esetén kötelezően adni kell a sérülteknek. Hivatalos közlés szerint az injekció átmeneti hiányát a belgiumi gyártóhelyen történt fennakadások okozzák.

A hiány fedezésére szolgáló mennyiséget a forgalomba hozatali engedély jogosultja külföldi készletekből pótolja. Az ehhez szükséges engedélyt adta ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet, a készítmény csütörtökre kerülhet a kórházakba.

2011.10.04 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

"Hoztam egy kis leveskét" - avagy hozzátartozók a kórházban

Ha valakink kórházba kerül, természetesen mindent megtennénk, hogy mihamarabb felgyógyuljon. Látogatjuk, etetjük-itatjuk, szórakoztatni igyekszünk. De vajon mivel teszünk jót, és mi az, ami zavarhatja őt? Hogyan tudjuk valóban segíteni betegeünket?

tovább

Tippek:

Kezdje a reggelt egy alapos szellőztetéssel, nyújtózkodással, és néhány mély belégzéssel a nyitott ablaknál.


Szponzorált hirdetések