Friss hírek

Kérem a friss híreket e-mailben!
50plusz.hu hírek

Hiánycikk a tetanusz injekció

kategória: Gyógyszerészet, Vészhelyzetek, katasztrófák

A tetanusz injekció akut hiányának megszüntetése érdekében a gyógyszerészeti intézet az igénylő kórházaknak egyedi behozatalra adott ki engedélyt, illetve az állami készletekben lévő készítmények átcsoportosítására is lépéseket tett - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet.

A tetanusz injekció életmentő gyógyszernek minősül miután valamennyi szúrt, harapott, lőtt sérülés esetén kötelezően adni kell a sérülteknek. Hivatalos közlés szerint az injekció átmeneti hiányát a belgiumi gyártóhelyen történt fennakadások okozzák.

A hiány fedezésére szolgáló mennyiséget a forgalomba hozatali engedély jogosultja külföldi készletekből pótolja. Az ehhez szükséges engedélyt adta ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet, a készítmény csütörtökre kerülhet a kórházakba.

2011.10.04 00:02:00

forrás: MTI


Cikkajánló

Témakör: Egészség

Fél lábbal a bajban

A súlyos cukorbetegségben szenvedő betegeknek jellemzően a lábukon begyógyulni nem akaró vagy igen-igen lassan gyógyuló sebek, fekélyek jelennek meg. Különösen akkor, ha nem kellően törődnek betegségükkel.

tovább

Tippek:

A kipirosodott, kicserepesedett bőrt ne kozmetikai krémekkel, hanem gyógyszertárban kapható zsíros, glicerines kenőcsökkel kenje! Nagyon jó az egyszerű vazelin is, és olcsóbb a legújabb kozmetikai csodáknál!


Szponzorált hirdetések